100 anys de dinosaures a Catalunya

0

Fins el 14 de març de 2017
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. C/ Escola Industrial, 23
Dm a dj: 10:00 a 14:00 / Dv: 10:00 a 14:00 i 17:00 a 20:00 / Ds: 11:00 a 14:00 i 17:00 a 20:00 / Dg: 11:00 a 14:00 / Dll i festius tancat
Preu: 3 €

L’exposició “Dinosaures de Catalunya. 100 anys de descobertes” commemora el centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya. La mostra posa de relleu l’excepcional registre català en fòssils de dinosaures i recorre les principals fites científiques en aquests 100 anys.

A mitjans de 1916, les obres de construcció d’una presa a Talarn (Pallars Jussà, Lleida) van permetre extreure un fòssil que esdevindria la primera resta de dinosaure trobada a Catalunya. El fòssil, després de passar per la Universitat de Barcelona i el Museu de Geologia, no va ser estudiat fins l’any 2010, quan paleontòlegs de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i de la Universitat de Saragossa van concloure que era el fèmur dret de titanosaure d’uns 70 milions d’anys d’antiguitat. En temps geològics, això situava aquest animal poc temps abans que els dinosaures terrestres desapareguessin de tot el planeta.

L’exposició explica la història d’aquest fòssil que va suposar el tret de sortida de noves troballes a la presa de Talarn i a d’altres punts amb restes de dinosaures del Pirineu i també va ser el punt de partida de la investigació en aquest camp.

Mostra comissariada per Àngel Galobart, cap del grup de recerca de faunes del Mesozoic (ICP) i director del Museu de la Conca Dellà i Guillem Puras, coordinador del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Produïda per: Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i Museu de la Conca Dellà.

 

-Publicitat-