Asja de Roser Amills, Amor en dirección única

0
Asja de Roser Amills

Dimarts 28 de novembre de 2017
Llar del Llibre. Sant Antoni, 20
19:00h
Gratuït

Asja de Roser Amills, editat per Comanegra. Presentació a càrrec de l’autora.

Una novel·la que recupera la història perduda d’una dona extraordinària, Asja Lacis, que va ser molt més que l’amant de Walter Benjamin: una pensadora d’alt nivell, directora de teatre clandestí, una bolxevic convençuda i supervivent dels gulags russos.

Asja ens parla de les contradiccions de l’amor lliure en una època de llibertats minvades, i de com una personalitat pot resistir les majors atrocitats i sucumbir davant d’un carrer sentimental sense sortida.

Berlín, 1955. La directora de teatre letona Asja Lacis, que ha passat deu anys en un camp de treball de Kazakhstan i torna amb l’ànima trencada, visita el seu vell amic Bertolt Brecht. Després d’una breu conversa en la que els dos intenten ocultar les seves misèries, Bertolt li comunica a Asja que ha mort l’amor de la seva vida: Walter Benjamin. Un remolí d’emocions empeny a Asja cap als records agredolços de la seva relació amb un dels filòsofs europeus més influents del segle XX.

Aquesta novel·la recupera la figura d’Asja Lacis, una dona desconeguda per al gran públic, el talent i potencial de la qual es van voler reduir a la simple anècdota, a un epígraf en la vida d’un home savi. 

 

-Publicitat-