Britten, Barcelona i la Guerra Civil. Didàctica musical

0

Dimarts 7 de novembre de 2017
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
19.30 h
Gratuït

L’abril del 1936 el jove Benjamin Britten assistí al Festival de la Societat Internacional per la Música Contemporània que va tenir lloc a Barcelona. De l’impacte que li causà l’esclat immediat de la Guerra Civil n’és testimoni directe la Suite Mont Juic, però el seu diari personal mostra que va seguir amb preocupació el desenvolupament de la tota la Guerra, en la qual hi van participar amics seus com a membres de les Brigades Internacionals. Entre ells el poeta W. H. Auden, amb qui Britten va col·laborar en dues obres molt significatives: Balada d’Herois, dedicada als membres de les Brigades Internacionals caiguts a Espanya, i Els Nostres Pares Caçadors, un clam inequívoc contra el feixisme que s’estava escampant per Europa. A partir d’aquestes tres obres analitzarem la maduració d’una de les veus musicals més rellevants del segle XX i de les més compromeses amb els esdeveniments del seu temps, a la vegada que aprofitarem per reflexionar sobre la relació entre art i política.

A càrrec d’Elio Ronco
Organitza: Joventuts Musicals de Sabadell

-Publicitat-