Concert d’orgue amb Modest Moreno i Morera

0

Diumenge 12 de novembre de 2017
Parròquia de Sant Feliu de Sabadell. Plaça de Sant Roc
Associació Amics de l’Orgue de Sabadell
18.00 h
Gratuït

Un cop al mes, l’Associcació d’Amics de l’Orque de Sabadell organitza un concert d’orgue amb reconeguts intèrprets.

Avui tindreu la oportunitat de veure el concert de Modest Moreno i Morera, organista del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll. Organista internacional, és un dels músics més compromesos en la interpretació de l’Escola Montserratina i la música antiga hispana.

Dins del repertori podrem escoltar peces del montserratí sabadellenc P. Narcís Casanoves entre d’altres.

En els inicis de la seva formació musical fou determinant l’amistat amb el que ell reconeix com el seu veritable mestre, el monjo de Montserrat P. Gregori Estrada (1918-2015), organista, musicòleg i compositor, qui el va impulsar a dedicar-se a l’orgue i estudiar-lo.

Com a concertista es prodiga tant a l’Estat espanyol (Catalunya, La Rioja, València, Menorca, Canàries, Àlaba, Palència i Andalusia) com a l’estranger (Itàlia, França, Alemanya i Rússia), en cicles d’orgue i festivals de música. Recentment ha actuat a Sevilla, amb el l’orgue Cavaillé-Coll del Oratorio de la Santa Escuela de Cristo, a la Parròquia de Sant Joan Baptista de La Pobla de Mafumet, en el «X Cicle d’orgue, Parròquia de Sant Bartomeu de La Sénia» i, com a organista, ha pres part en la conferència del Dr. Abel Miró i Comas, professor a l’ISCR de Vic-AUSP i a la UB, deixeble d’orgue de Modest Moreno i Morera, «La música com a verb del cor», organitzada per l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Facultat de Teologia de Catalunya, la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes, a la Capella del Seminari Conciliar de Barcelona. A Moscou, Modest Moreno i Morera, fou distingit com «el millor organista d’Espanya». Compta amb un gran nombre d’enregistraments pels segells discogràfics Open Records, Audiovisuals de Sarrià, Ars Harmònica, PDI, Picap, Tram i Edicions Albert Moraleda i per a Catalunya Música. Recentment ha enregistrat, a l’orgue de Montbrió del Camp (1972), el II volum d’Orgues notables de Catalunya, col·lecció que va iniciar conjuntament amb Edicions Albert Moraleda.

És autor del monogràfic Les campanes del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll -una aproximació musical- i Sobre música, ambdós editats per l’Ajuntament de Ripoll i el Patronat del Monestir de Santa Maria de Ripoll. Fruit de la seva predilecció cap a la investigació musicològica, són unes notes sobre la Teoria musical de la Edat Mitjana al Monestir de Ripoll, un estudi sobre un orgue de Francesc Galtayres de l’església de Sant Pere de Ripoll, la revisió, estudi i transcripció, dels Versos de primer to de Lluís Brusi, i d’un Tema amb variacions del montserratí P. Benet Brell, publicats pel Centre d’Estudis Comarcals del Ripollés.

-Publicitat-