Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA)

0

Divendres 3, 10, 17 i 24 de novembre de 2017
Museu del Gas. Plaça del Gas, 8
19.00 h
Gratuït

A Sabadell podrem veure una selecció de llargmetratges destacats que formen part del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient que té lloc a Barcelona aquest mes de novembre. La programació permetrà descobrir treballs cinematogràfics inèdits sobre el medi ambient, tot fent especial èmfasi en la importància de la preservació i el respecte del planeta.

Comença aquest cicle amb Sea Of life (Mar de vida), premiat documental de Julia Barnes

“El 50% dels esculls de corall s’han desaparegut. El 90% dels peixos s’han eliminat de l’oceà. El 40% del plàncton que produeix l’oxigen que respirem s’ha eliminat”.

Inspirada per Revolution de Rob Stewart, la cineasta Julia Barnes s’embarca en un viatge èpic al voltant del planeta per salvar els ecosistemes dels quals depèn la nostra supervivència, ja que cada vegada estem més a prop de provocar una extinció massiva en els oceans. Sea of Life guia el públic a través d’un món espectacular d’esculls de coral fins al cor del moviment mediambiental. Ens presenta a científics, activistes i exploradors apassionats que posen de manifest grans oportunitats de reaccionar i de convertir-se en els herois que el planeta necessita.

Els altres documentals que es projectaran:

  • Divendres 10 de novembre

Fràgils de Lluís Jené, Amanda Sans Pantling i Oriol Gisper (2017). Espanya
El 2005 i 2006 vam filmar el naixement i el primer any de vida de 4 nenes de 4 continents. Totes elles tenien en comú la seva fràgil situació de pobresa extrema.
A Libèria, Secret va néixer a casa perquè la seva mare Esther tenia por de sortir al carrer en plena nit; Noelia ho va fer a una posta perduda al sud de Bolívia on la seva mare Hilaria hi va arribar en moto; Alaishri, al nord de l’Índia, després d’una duríssima nit de part per a la seva mare Dukushri;  i Daniela va néixer al terra d’un apartament de les afores d’Estocolm,  Suècia, perquè la seva mare Micheline, immigrant indocumentada, tenia por d’anar a l’hospital i que la delatessin. Ara, 10 anys després, tornem a veure com estan aquelles nenes i quina és la situació de les seves famílies i els seus països.
Hauran millorat les seves vides o, pel contrari, hauran empitjorat?

  • Divendres 17 de novembre

Straws de Linda Booker (2017). EEUU
Milions de canyetes de plàstic d’un sol ús acaben als carrers i abocadors i, finalment, van a parar al mar. Fa poc, un vídeo viral d’una tortuga amb una canyeta de plàstic enganxada al nas ha generat campanyes contra aquest material plàstic a escala global. L’actor i director Tim Robbins narra la història de les canyetes, i investigadors marins, ciutadans compromesos i empresaris debaten, una per una, les possibilitats d’emprendre un mar de canvis.

  • Divendres 24 de novembre

El secreto del bosque. Unchained d’Antonio Grunfeld (2016). Guinea Equatorial
Un conte africà -combinat amb el màxim rigor científic- per enviar un missatge de conservació de la naturalesa.

-Publicitat-