L’armée des ombres (1969) Jean–Pierre Melville

0

Dilluns 20 novembre 2017
Alliance Française. Sant Joan, 35
20.00 h
Gratuït

El Cinéma du lundi ens porta una de les millors pel·lícules mai realitzades sobre la resistència durant la II Guerra Mundial, cim del cinema de Jean-Pierre Melville. Basada en una novel·la de Joseph Kessel que retrata cruament els autèntics herois de la resistència francesa. Premi 2006 del Cercle de Crítics de Cinema de Nova York a la millor pel·lícula estrangera.

França, 1942, durant l’ocupació Nazi. Philippe Gerbier (Lino Ventura), enginyer civil, és un dels màxims responsables de la resistència francesa. Però arriba el dia en què la policia col·laboracionista el captura, i és empresonat en un camp de concentració. Després d’un trasllat aconseguirà escapar improvisant una fuita llampec. A partir d’aquest moment viurem amb ell el dia a dia de la resistència i les seves dificultats davant el poderós invasor.

Direcció: Jean–Pierre Melville
Intèrprets: Lino Ventura, Paul Meurisse, Jean-Pierre Cassel, Simone Signoret

 

 

 

-Publicitat-