Mi pantera criminal. Sacchi – De Santo

0

Dissabte 2 de desembre 2017
La Vela. Estruch. Sant Isidre, 140
19.30 h
Gratuït

Mi pantera criminal és una revenja, un experimentació artística que combina els dispositius teatral, visual i museístic. A càrrec de: Sacchi – De Santo

Del rostre pintat de negre de les dones d’una foto enigmàtica en resulta una ocasió per investigar les possibilitats de l’escriptura com a text i com a imatge, i els límits de la imatge com a representació. La foto ens porta a l’estudi d’una època de producció intel·lectual: el positivisme, i en els Arxius de Criminologia i Psiquiatria i Ciències afins de José Enginyers trobem diferents classificacions i tipus per als poetes, les lesbianes, i els negres. Mi pantera criminal neix d’aquesta recerca impulsiva i és una revenja. Ens proposem fer una experimentació artística que combini els dispositius teatral, visual i museístic. La pantera criminal, som nosaltres, aquí, com a creadores lesbianes, poetes racialitzades.

Magdalena De Santo es dramaturga i directora teatral. Ha estrenat Inundación (2016), Eduardo, la pelopincho (2014, Premi Germán Rozenmacher de Nova Dramatúrgia), Pensé que me ahogaba pero estaba yendo más profundo (2014) y Canadá (2013). És llicenciada en Filosofia i autora de Dos lecturas sobre el pensamiento de Judith Butler (2015).
Duen Xara Sacchi es artista visual, performer i escriptora. Dirigeix el programa Degeneradas-Políticas radicales del arte y el pensamiento feminista anticolonial a Bilbao (2014-2017). Ha desenvolupat accions, residències i presentacions del seu treball a l’Antic Teatre (Barcelona, 2014), Puerta (Bilbao, 2014), Azkuna Zentroa (Bilbao, 2015), Tabakalera (Donostia, 2015), La Taller (Bilbao, 2016), MACBA (Barcelona 2016), La Ene (Buenos Aires, 2016) i Arts Santa Mónica (Barcelona, 2017), entre d’altres.

-Publicitat-