I Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

0

Divendres 10 i dissabte 11 de novembre de 2017
Cinemes Imperial. Plaça Imperial
Preu: 9 € / 2 sessions 15 € / compra online

Aquest certamen neix amb l’objectiu de promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat i contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals.

El divendres es projectaran els curts finalistes del concurs, en les categories de curt de ficció i curt documental, escollits d’entre els 51 presentats i dues pel·lícules d’exhibició:

 • Live and let live (2013) de Marc Pierschel
  País: Alemanya
  Idioma: Anglès VOS (subtitulat en castellà)
  Duració: 80 minuts
  Documental que estudia la nostra relació amb els animals, la història del veganisme i les raons ètiques, ecològiques i de salut que porten a diferents persones a viure en el veganisme.
 • Empatía (2017) de Ed Antoja
  País: Espanya
  Idioma: Castellà
  Duració: 75 minuts
  Documental que intenta aproximar-se a una forma de vida més responsable pel que fa al respecte als animals, utilitzant un llenguatge que barreja ficció, estil publicitari i documental. Pretén conscienciar sobre la realitat dels animals i els hàbits de consum diari de la població.

El dissabte es projectaran cinc documentals i curts relacionats amb el cinema animal. També es farà l’entrega de premis dels curts guanyadors.

 • Cowspiracy: The Sustainability Secret (2015) de Kip Andersen i Keegan Kuhn
  País: Estats Units
  Idioma: Anglès VOS (subtitulat en castellà)
  Duració: 91 minuts
  Per a majors de 14 anys
  A través de diferents entrevistes a persones relacionades d’una manera o altra amb la indústria alimentària i les associacions ecologistes, aquest documental planteja el consum de carn als Estats Units com un dels majors causants de problemes ambientals com la desforestació, destrucció de boscos, canvi climàtic, desaparició d’espècies…
 • Love Unleashed (2016) del director Kacey Klonsky
  País: Estats Units
  Idioma: Anglès VOS (subtitulat en català)
  Duració: 15 minuts
  Apta per a tots els públics
  Un documental que explora la connexió emocional profunda entre els éssers humans i els seus gossos d’edat avançada. El documental recull entrevistes molt commovedores i honestes que conviden a la reflexió.
 • Life According to Ohad (2014) del director Eri Daniel Erlich
  País: Israel
  Idioma: Hebreu VOS (subtitulat en castellà)
  Duració: 80 minuts
  Per a majors de 16 anys
  Ohad no ha tingut contacte amb la seva família durant molts anys i els seus pares somien amb tenir la família sencera unida i asseguda a la taula. Finalment sembla que aquest somni es pot complir però Ohad estableix una sola regla: els seus pares han de conèixer el seu món com a activista pels drets dels animals.
 • Compasión (2016) del director Nicolás Schwarcbonn
  País: Uruguay
  Idioma: Castellà
  Duració: 70 minuts
  Una commovedora lluita pel rescat d’uns lleons d’un zoològic a Uruguai, dut a terme per organitzacions pels drets dels animals i autoritats, mostra no només la història de l’alliberació de tres animals en condicions precàries, sinó la lluita constant de mils de persones que dia a dia treballen per acabar amb el maltractament i la desigualtat que existeix entre les diferents espècies que habiten la Terra.
 • Santa Fiesta (2016) del director Miguel Ángel Rolland
  País: Espanya
  Idioma: Castellà
  Duració: 75 minuts
  Per a majors de 14 anys
  Cada any, s’organitzen a Espanya unes 16.000 festes populars en les quals s’utilitzen animals. Amb la benedicció de les autoritats, poblacions senceres participen en festes molt cruels. Així, 60.000 animals són maltractats cada any durant aquestes festes populars.

-Publicitat-