I Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

0

Divendres 10 i dissabte 11 de novembre de 2017
Cinemes Imperial. Plaça Imperial
Preu: 9 € / 2 sessions 15 € / compra online

Aquest certamen neix amb l’objectiu de promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat i contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals.

El divendres es projectaran els curts finalistes del concurs, en les categories de curt de ficció i curt documental, escollits d’entre els 51 presentats i dues pel·lícules d’exhibició:

  • Live and let live (2013) de Marc Pierschel
    País: Alemanya
    Idioma: Anglès VOS (subtitulat en castellà)
    Duració: 80 minuts
    Documental que estudia la nostra relació amb els animals, la història del veganisme i les raons ètiques, ecològiques i de salut que porten a diferents persones a viure en el veganisme.
  • Empatía (2017) de Ed Antoja
    País: Espanya
    Idioma: Castellà
    Duració: 75 minuts
    Documental que intenta aproximar-se a una forma de vida més responsable pel que fa al respecte als animals, utilitzant un llenguatge que barreja ficció, estil publicitari i documental. Pretén conscienciar sobre la realitat dels animals i els hàbits de consum diari de la població.

El dissabte es projectaran cinc documentals i curts relacionats amb el cinema animal. També es farà l’entrega de premis dels curts guanyadors.

  • Cowspiracy: The Sustainability Secret (2015) de Kip Andersen i Keegan Kuhn
    País: Estats Units
    Idioma: Anglès VOS (subtitulat en castellà)
    Duració: 91 minuts
    Per a majors de 14 anys
    A través de diferents entrevistes a persones relacionades d’una manera o altra amb la indústria alimentària i les associacions ecologistes, aquest documental planteja el consum de carn als Estats Units com un dels majors causants de problemes ambientals com la desforestació, destrucció de boscos, canvi climàtic, desaparició d’espècies…
  • Love Unleashed (2016) del director Kacey Klonsky
    País: Estats Units
    Idioma: Anglès VOS (subtitulat en català)
    Duració: 15 minuts
    Apta per a tots els públics
    Un documental que explora la connexió emocional profunda entre els éssers humans i els seus gossos d’edat avançada. El documental recull entrevistes molt commovedores i honestes que conviden a la reflexió.
  • Life According to Ohad (2014) del director Eri Daniel Erlich
    País: Israel
    Idioma: Hebreu VOS (subtitulat en castellà)
    Duració: 80 minuts
    Per a majors de 16 anys
    Ohad no ha tingut contacte amb la seva família durant molts anys i els seus pares somien amb tenir la família sencera unida i asseguda a la taula. Finalment sembla que aquest somni es pot complir però Ohad estableix una sola regla: els seus pares han de conèixer el seu món com a activista pels drets dels animals.
  • Compasión (2016) del director Nicolás Schwarcbonn
    País: Uruguay
    Idioma: Castellà
    Duració: 70 minuts
    Una commovedora lluita pel rescat d’uns lleons d’un zoològic a Uruguai, dut a terme per organitzacions pels drets dels animals i autoritats, mostra no només la història de l’alliberació de tres animals en condicions precàries, sinó la lluita constant de mils de persones que dia a dia treballen per acabar amb el maltractament i la desigualtat que existeix entre les diferents espècies que habiten la Terra.
  • Santa Fiesta (2016) del director Miguel Ángel Rolland
    País: Espanya
    Idioma: Castellà
    Duració: 75 minuts
    Per a majors de 14 anys
    Cada any, s’organitzen a Espanya unes 16.000 festes populars en les quals s’utilitzen animals. Amb la benedicció de les autoritats, poblacions senceres participen en festes molt cruels. Així, 60.000 animals són maltractats cada any durant aquestes festes populars.

-Publicitat-