La mujer del chatarrero (2013), Danis Tanovic. Cinema per descobrir

0

Dijous 9 de novembre de 2017
Cineclub Sabadell. Plaça de l’Imperial
20.00 i 22.30 h
Preu: 6 € / Amb descompte: 5€ / 16 a 30 anys: 3 €

“El títol original d’aquesta pel·lícula és eloqüent: el que li passa a aquest ferroveller gitano i a la seva família, tremebund per a qualsevol que tingui dos dits de front en aquest món que es pretén civilitzat, és només un episodi, un de tants d’una quotidianitat desnonada . És el que passa a Bòsnia si no tens targeta sanitària o a Romania si tens la mala sort de morir-te un dia en què les urgències estan a vessar.

Tanovic torna als seus inicis com a documentalista per treballar amb actors no professionals que reconstrueixen un atroç capítol de la seva vida; rodar en nou dies mullant-se fins al moll de l’os; fer cinema social que remogui consciències; i posar la tremolor de la càmera al servei de la realitat. No sempre ho aconsegueix: la dramatització dels fets que van indignar a Tanovic quan es va topar amb la notícia en un diari afegeix una capa d’estranyament que els propis protagonistes, que de vegades semblen incòmodes davant la càmera, assumeixen com a peatge per convertir-se en personatges. S’agraeix, això sí,
que el resultat sigui aspre i concís. No hi ha discursos exemplaritzants: la realitat es suficient per si mateixa” (text Sergi Sánchez)

Sinopsi: Senada, la mare d’una família gitana comença a sagnar i a tenir forts dolors d’estómac. A l’hospital li comuniquen que ha tingut un avortament espontani i li recomanen una intervenció quirúrgica, però al no tenir cobertura sanitària no pot ser atesa. Nazif, el seu marit, intentarà trobar els diners per poder pagar l’operació.

Direcció: Danis Tanovic
Intèrprets:  Senada Alimanovic, Semsa Mujic, Sandra Mujic y Nazif Mujic
Durada: 75 minuts
País: Bosnia, Eslovènia, França i Itàlia

 

-Publicitat-