Tabaquisme i salut. Cafès científics

0

Dimarts 21 de novembre 2017
UES. Salut, 14-17
19.00 h
Gratuït

En aquesta xerrada es parlarà sobre:

– El tabac i els seus components.
– Efectes sobre la salut.
– El tabac com addicció i els seus inicis de consum.
– Evolució en el consum de tabac, variacions en l’evolució del consum. Característiques del consum segons edat, sexe, classe social.
– Estratègies de les companyies tabaqueres.
– Comentarem la influència de les polítiques del control del tabaquisme: Legislació, publicitat positiva i negativa, polítiques de preu
– Novetats en els últims anys relacionades amb el tabac: cigarretaelectrònica, binomi tabac-cànnabis, nou empaquetatge, tabac per cargolar.
– Finalment comentarem quines són les estratègies que handemostrat eficàcia per ajudar a la població a deixar l’hàbit tabàquic: Campanyes publicitàries, tractaments farmacològics, tractament psicològic (individuals i grupals) i altres.

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l’objectiu de parlar de ciència fora de l’entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s’han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics i ja han arribat a la seva cinquena edició.

Organitza:
Acadèmia de Ciències Mèdiques filial del Vallès Occidental

Hi col·labora:
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Unió excursionista de Sabadell, ADENC, La Ruda, Corporació Sanitaria Parc Taulí, Fundació Bosch i Cardellach, i  Agrupació Astronòmica Sabadell

-Publicitat-