Ve de nou (Sobretot al principi). Prorrogat!

0

Divendres 1 i dissabte 2 desembre 2017
Teatre del Sol. Carrer del Sol, 99
Dv: 21:30h / ds: 20h
Preu: 12 euros / reserves per correu

Ve de nou (sobretot al principi) és la nova proposta teatral d’Estrena Morena, escrita i dirigida per Anna Fité.  Un espectacle de petit format, protagonitzat per Carles Prats i Jep Barceló i… un actor convidat a cada representació, que fa un cameo.

És un joc de teatre (play theatre, jouer au théâtre…) per a dos actors, que s’emmiralla en les companyies de comediants que recorrien pobles i ciutats presentant les seves produccions amb pocs recursos però molt enginy i sobretot molt amor per la seva professió (i que tant bé descriu la cançó de Charles Aznavour Les comediens, que obre i tanca l’espectacle).

El protagonista de l’escenografia és un teatrí, amb teló vermell per embolcallar els dos monòlegs dels actors i amb cinc cortines negres amb dibuixos que simbolitzen la localització on té lloc cada esquetx. L’escenografia es complementa amb tres cubs que fan a la vegada de cadires, tauleta, bancs, contenidor de reciclatge, bagul guarda roba, aparell de gimnàstica i el que convé a cada escena.

El joc de l’obra consisteix en que, abans de cada esquetx, els actors descorren una de les cortines i, mentre observen el dibuix i intenten deduir de què es tracta, una veu en off els suggereix un títol. A partir d’aquí els dos actors busquen dins dels cubs el vestuari i l’atretzo que els pot anar millor per a desenvolupar-lo. Amb aquesta estructura s’enllacen dos monòlegs que reflexionen sobre l’ofici d’actor i set esquetxos còmics que presenten situacions ambigües amb finals sorprenents i que permeten als dos actors interpretar diversos registres i canviar de personatge fins i tot dins d’una mateixa escena.

És una declaració d’amor als comediants, sense els quals el món no existiria. O, com va dir el gran dramaturg Lenormand: “Potser sí, que existiria, però… Nosaltres no hi sabríem viure”.

Fitxa tècnica i artística
Jep Barceló, actor
Carles Prats, actor
Anna Fité, text i direcció
Gisela Creus, coreografies
Marta Tricuera, veu en off
Contracorrent, disseny de llum
Jordi Berch, tècnic de so i llum
Antoni Fernández, construcció i realització d’escenografia
Jordi Fité, il·lustracions escenografia
Estrena Morena, disseny d’escenografia i vestuari

-Publicitat-