Voluntariat mar enllà. L’experiència a ProActiva Open Arms

0
open arms

Dijous 23 de novembre 2017
Casa Duran. Pedregar, 7
19.00 h
Gratuït

Durant els tres primers mesos del 2016, les illes gregues (Lesbos i d’altres) han estat la principal via d’entrada dels més de 150.000 refugiats que han arribat a Europa.
Després de l’acord entre la Unió Europea i Turquia, els refugiats que arriben a les illes de l’Egeu són deportats a Turquia, i en conseqüència, les vies d’entrada a Europa des de Turquia van disminuint.

D’aquesta manera, s’obren noves rutes molt més llargues i arriscades al Mediterrani central. Aquest trajecte és molt més extens -uns 300 km fins a l’illa de Lampedusa i més de 500 fins a Sicília-, per la qual cosa el nombre de morts en aquesta zona crítica és cada vegada més alt. Des de l’inici del 2016, han arribat a les costes italianes uns 30.000 migrants o refugiats, un 9% més que en el mateix període de l’any passat.

Xerrada a càrrec de Santi Fuster Foz, voluntari de ProActiva Open Arms, ONG que té per objectiu rescatar del mar les persones refugiades que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

En el marc del Dia internacional del voluntariat, que se celebra el 5 de desembre.

-Publicitat-