13è Solstici d’hivern. Festa de l’Animalada Sabadell

0
solstici hivern
Foto de Pepo Aliaga

Diumenge 24 de desembre 2017
Campus de Sabadell de la UAB (c. d’Emprius amb c. Bonavista)
24.00 h
Gratuït

Revetlla del solstici d’hivern

Com cada any, l’associació cultural l’Animalada, celebra el Solstici d’Hivern oferint una revetlla, la nit del 24 de desembre, ambientada amb elements inspirats en els aspectes mes tradicionals del folklore català i vallesà per tal de celebrar la nit més llarga de l’any festivament i pagana.

La festa començarà a les 12 de la nit amb l’encesa de la gran foguera amenitzada amb balls i música en viu. Actuaran els Genis Loquis i la banda de músics de l’Animalada primer, i seguidament s’oferirà una sessió musical de DJ per concloure la festa.

El solstici és la data que marca el canvi de cicle solar. Per molts antropòlegs, l’origen de les actuals festes nadalenques vindria a ser una cristianització d’antics rituals pagans d’adoració al sol per a donar la benvinguda al nou cicle.

Icones del bestiari tradicional

L’Animalada defineix les icones del bestiari tradicional com “un caleidoscopi a través del qual entroncar les festivitats més ancestrals amb l’evolució de la cultura tradicional i festiva del país”. El resultat són revetlles al llarg de l’any -com el Solstici d’Estiu, la festa de la Salut o la Festa Major de Sabadell- amb gran quantitat d’elements vinculats a l’imaginari col·lectiu tradicional de caire més pagà com el foc o les danses. Aquests elements ‘pretenen reintroduir i reinterpretar de nou la tradició per a realitzar-la en l’actualitat’.

-Publicitat-