Alma i la formació de sistemes planetaris

0

Dimecres 13 de desembre 2017
Prat de la Riba s/n
20.00 h
Gratuït

ALMA és una matriu d’una cinquantena de radiotelescopis situats a 5.000 metres d’altitud en els Andes Xilens. Està en funcionament des de fa pocs anys però ja ha permès obtenir imatges i resultats sorprenents. ALMA està produint una revolució en el coneixement de la formació de sistemes planetaris.

A càrrec de Josep Miquel Girart, doctor en ciències físiques per la Universitat de Barcelona. Des de 2008 és científic titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a l’Institut de Ciències de l’Espai i membre de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. Prèviament ha estat a la Universitat de Barcelona, a la Universitat d’Illinois i al Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

-Publicitat-