La capsa entròpica. Francesc Torres. Mnac

0
capsa entròpica

MNAC. Museu Nacional d’Art de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n. Barcelona
Fins el 14 de gener de 2018
Dimarts a dissabte, de 10 a 18 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h.
Entrada general: 12 € / + info a la web

Francesc Torres, artista polifacètic català, vol transformar una part del museu en una capsa entròpica fent ressaltar la seva funció preservadora. Afavorint obres majoritàriament dels segles XIX i XX seleccionades de la col·lecció del museu, Torres explora la col·lisió entre la història i la cultura reflexionant, al mateix temps, sobre la naturalesa dels museus.

Torres, tot i no haver fet cap de les obres, les ha escollit com un comissari i, al mateix temps, les farà servir com a objets trouvés, és a dir com a matèria primera per la realització d’una instal·lació multimèdia.

L’estructura del projecte s’estendrà com un paisatge construït a base de fragments, uns literals i altres analògics, que mostraran la lluita constant de la preservació contra el resultat de tot tipus de destrucció: el pas del temps, fenòmens naturals, guerres, intolerància religiosa i antireligiosa, ètnica o política, plans urbanístics radicals o violència econòmica.

Aquest projecte ha sorgit a conseqüència de les obres originals de Torres sobre els mateixos temes: Accident (1977); The Assyrian Paradigm (1980); Belchite South Bronx (1987); Plus Ultra (1988); Destiny, Entropy and Junk(1990); i Memory Remains (2011).

Cap d’aquestes obres apareixerà, però, a l’exposició ja que Torres ha decidit no “adulterar-la”, però si que es trobaran documentades al llibre que l’acompanyarà, en un capítol diferenciat.

 

-Publicitat-