El fang d’Europa, processos migratoris contemporanis

0

Fins el 14 de desembre de 2017
Passeig de la Plaça Major
Gratuït

Síria ha patit la guerra més desapiadada del segle XXI. És l’èxode de refugiats més gran de les últimes dècades. Famílies senceres han fugit de casa seva degut als bombardejos i als atacs dels diferents grups armats. Així és en imatges, pas a pas, la seva desesperada fugida cap a Europa. Fotografies de Ruido Photo.

Els cubs instal·lats al carrers expliquen 4 dels punts clau per entendre el fenomen: El camp de refugiats de Zaatari a Jordània, l’arribada de refugiats a l’illa de Lesbos, el transit a través dels Balcans i el bloqueig viscut a camp de refugiats d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia.

Aquesta exposció forma part del Programa en defensa dels Drets Humans.

El 10 de desembre de 1948 es signava la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH),
com a resposta a un context social postbèl·lic que requeria del consens mundial per deixar
enrere la barbàrie i posar l’esser humà i els seus drets inalienables en el centre de la mirada dels països, dels pobles i dels estats. La DUDH naixia recollint lluites i conquestes de drets que venien de més lluny en el temps i en la geografia humana. Al llarg de la història de la humanitat, centenars de moviments desobedients han transformat lleis o mandats que consideraven injustos.

És el moment de reconèixer aquelles dones sufragistes que van reivindicar el vot per la
dona, els moviments contra el racisme als Estats Units, els moviments de rebuig a les
formes d’explotació econòmica als Estats Africans, …i cal reconèixer les lluites actuals i
més properes per la dignitat de les persones, per tenir sostre i treball, les lluites veïnals que s’han materialitzat en la millora dels barris, el rebuig al militarisme per part dels objectors de consciència aconseguint la fi del servei militar obligatori, l’alliberament sexual i el dret al divorci, … Pot ser que totes aquestes conquestes ens sembli que han estat fàcils
d’aconseguir i que la feina ja està feta, però cal que mantinguem sòlids aquests drets i
ampliem el seu abast arreu.

Organitza: Regidoria de Drets Civils i Gènere i Ruido Photo
Hi col·labora: Equip de Rescat en Emergències de Catalunya (EREC)

-Publicitat-