Escalant la cua del drac. Broad Peak 8051. Òscar Cadiach

0

Dimecres 13 de desembre 2017
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. D’En Font, 25
19.00 h
Gratuït

L’alpinista d’elit Òscar Cadiach va aconseguir, als seus 64 anys, convertir-se en el primer català en coronar els catorze cims més alts del món sense l’ajuda d’oxigen artificial. A dia d’avui, només una vintena d’alpinistes han estat capaços de realitzar tal proesa.

Broad Peak, amb 8.051 metres i situada a la frontera entre el Pakistan i la Xina, és la
dotzena muntanya més alta del món i la darrera que Cadiach havia d’ascendir per
assolir la gesta. La perllongada trajectòria d’en Cadiach és ben coneguda entre els alpinistes catalans i a nivell internacional, sumant d’altres mèrits desctacables com és el fet d’haver format part de la primera cordada catalana que va fer cim a l’Everest, l’any 1985, o el d’haver obert la via «Free Tibet» al Cho Oyu l’any 1996 junt amb l’austríac Sebastian Ruckesteiner.

Xerrada i exposició
Aquesta xerrada forma part del programa d’activitats complementàries de l’exposició «A punt i amunt», que exhibeix equipaments emblemàtics de l’alpinisme català. Mostra que ha estat organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, el Servei General d’Informació de Muntanya (SGIM) i l’Aliança Internacional de Museus de Muntanya (IMMA)

-Publicitat-