Fèlix Colomer: «El gran dolent hauria de ser el pederasta però ho són igual o més els que el van encobrir»

0
El director del documental, Fèlix Colomer, de camí a casa de Joaquín Benítez | Forest Film Studio
  • El sabadellenc dirigeix el documental “Shootball” sobre “el cas Maristes” i mostra els arguments del professor acusat, Joaquín Benítez, i el de les víctimes
  • Un any de feina que torna a refrescar la memòria d’un cas, que fa gairebé dos anys va destapar “El Periódico de Catalunya”

Shootball és el documental “low cost“, com diu el seu director, Fèlix Colomer, sobre “el cas Maristes”. Prop d’una desena de joves, la majoria sorgits de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i de la firma sabadellenca Creueta 119, a través de la seva ramificació documental, Forest Film Studio, han fet una reconstrucció d’aquest fet que va commocionar l’opinió pública, i encara ho fa, a partir del relat del pare d’una de les víctimes, Manuel Barbero. Més de 90 minuts que donen veu a tots els implicats, fins i tot a la del pederasta confés i que va suposar “un debat” dins l’equip. Una cinta que “no va en contra de la religió”, subratlla Colomer, i que posa cara a víctimes i botxí, tot i que no és l’únic “dolent” d’aquesta pel·lícula.

– Per què un documental sobre “el cas Maristes”?

Vaig veure un  documental americà, An Open Secret, que tracta sobre nens abusats a Hollywood. Em va fer pensar si s’estava fent alguna cosa sobre Maristes i em vaig posar en contacte amb el pare que ho va destapar, Manuel Barbero. Perquè, sí que El Periódico de Catalunya havia tret a la llum el cas, però amb el pas del temps podia quedar oblidat i ens vam posar en marxa. La primera entrevista va ser amb ell i ens va explicar moltes més coses de les que s’havien publicat. A més, teníem la trucada inèdita entre Barbero i el pederasta confés, Joaquín Benítez.

– Estava en el guió?

Va ser una mica improvisat i arrel del que ens va explicar Manuel, vam anar a buscar les diferents veus implicades. El més important, a més de comptar amb el testimoni del Benítez, que algunes de les víctimes donessin la cara. Normalment surten d’esquena. En aquest sentit, cal destacar que aparegui el fill del Manuel, Toni Barbero. No ho havia fet enlloc. I al principi, quan li vam proposar, no volia.

– Per tant, partiu del que us explica Manuel Barbero i construïu la història?

S’ha anat fet  i estava pensada sense el Benítez. Crèiem que amb el Manuel i les víctimes a cara descoberta ja era molt potent. I quan l’aconseguim ens dona un plus, però teníem un muntatge paral·lel sense ell.

Entrevista d’Albert Hernàndez pel Nació Sabadell (continua)

 

-Publicitat-