Mirna Lacambra, pregonera de la Festa Major d’enguany

0
mirna lacambra festa major sabadell 2019
La pregonera de 2019, Mirna Lacambra | Juanma Peláez
  • Hi ha programades gairebé 300 activitats entre el 6 i 9 de setembre

La presidenta i fundadora de l’Associació Amics de l’Opera de Sabadell, Mirna Lacambra, serà la pregonera de la Festa Major d’enguany. Serà l’encarregada de donar el tret de sortida oficial a un dels dies més esperats per la ciutadania. Serà el 6 de setembre i en un acte que acabarà la jornada inaugural de la Festa Major amb el tradicional Despertar de festa.

“Una dona de ciutat, que ha portat el nom de Sabadell més enllà de les nostres fronteres”, ha expressat l’alcaldessa, Marta Farrés. D’aquesta manera, Lacambra agafa el relleu al balcó del consistori de la periodista i escriptora Gemma Ruiz, que va ser la pregonera el 2018. Així ho ha anunciat Farrés, aquest dimecres, encara que ha reconegut que la programació és obra de l’anterior mandat, “ens sentim còmodes” i només s’han fet molt pocs “retocs”.

Tot i que la Festa Major se celebrarà del 6 al 9 de setembre, el dimecres 4, tindrà lloc la trobada inicial a L’Estruch com a tret de sortida de la commemoració dels 25 anys de l’equipament. “Pot ser una bona posada de llarg d’aquest aniversari”, ha manifestat com a tret de sortida.

El Despertar de la festa comptarà, com és habitual, amb el Ball del Rodet, els Castellers, els Gegants de Sabadell i el Ball de Diables, l’espectacle inaugural. Tot plegat a les places Sant Roc i Doctor Robert, on també s’hi farà l’arribada de la Cercavila de Festa Major, els Versots, la Galejada de Trabucaires, la Jornada Castellera, el Ball de la Bola, els tallers i la Cercavila de Gegants, la Trobada de Puntaires i la tradicional Cantada de Corals.

Concerts i música 

Un altre dels atractius de la programació serà la música que tindrà com a cap de cartell Bebe, la cantant d’origen valencià actuarà el 7 de setembre a l’Eix Macià, on hi haurà, per tercer any consecutiu, la fira d’atraccions, la zona dedicada a les Barraques (allargaran mitja hora de música nocturna, fins a les 4.30 hores) i l’espai de concerts, l’escenari gran. Precisament, serà en aquest emplaçament en el qual el dia 6 hi haurà música electrònica amb els sabadellencs 31 FAM i Flashy Ice Cream, la dj Blanca Ross i Candela Roots.

Al dia següent Obeses i Albercocks i tancarà diumenge al vespre, Mabel Flores, Roba Estesa i Can Canalla, mentre que del ball tronera del final de festa se n’encarregarà per primer cop Hotel Cochambre. Pel que fa a l’espai de les places de Sant Roc i del Doctor Robert i l’entorn els entorns acolliran concerts de Judith Nedermann, la Banda de Música de Sabadell i D’kantaka. Karime Amaya & State Flamenco.

Els dies 6 i 7, a l’Estruch hi faran concerts Cronopios, Jazzwoman, Santa Salut i Los Ganglios. I el diumenge 8, tindrà lloc la Xocolata Exprés i l’actuació de la Coordinadora de Músics de Sabadell.

Ampliació del tall de la ciutat 

La Festa de Punta a Punta aquest 2019 s’amplia i el tancament de l’eix central anirà des de la plaça del Pi fins a la plaça de la Creu de Barberà, en aquestes dues places s’instal·laran dos escenaris. La voluntat, com ha precisat l’alcaldessa és “arribar a tots els racons”. Aquest gran tall suposarà que hi hagi activitats a l’avinguda de Matadepera –davant de la plaça del Pi–; l’avinguda de la Concòrdia; l’avinguda de Barberà, davant de la plaça de Montserrat Roig i, per últim, entre la plaça de Barcelona i la plaça de la Creu de Barberà.

Esports 

De les 282 activitats que tindran lloc a 253 espais diferents, 22 seran de caràcter esportiu, Cites que són un clàssic del programa com ara la 14a Mitja Marató Ciutat de Sabadell, la 7a Cursa dels 14, la 41a Cursa Popular, la 14a Cursa Popular i, com a novetat, la 1a Mitja per Relleus.

També s’organitzarà l’11a edició de les XII Hores de Futbol, el 5è Torneig de Tennis de Taula de Festa Major, el XII Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Sabadell, el IV Blitz Internacional d’Escacs i el 29è Campionat Billar Pool-51 Festa Major de Sabadell 2019.

Polseres per la seguretat dels nens 

Una altra de les novetats d’enguany serà el repartiment de polseres (14.000 unitats) per a la canalla, en la qual es podrà escriure el nom i el telèfon de referència, amb la finalitat que sigui “una festa més segura i cívica”, ha dit Farrés.

A banda, també es repartiran 7.500 mocadors al començament de la festa amb l’objectiu que la ciutadania se’ls posi mentre durin les activitats, com a símbol identificatiu.

Transport públic 

Cal recordar que enguany, i una altra de les novetats de Festa Major, serà el servei ininterromput dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). S’unirà al servei gratuït d’autobús urbà nocturn. Concretament, serà la línia N1 (Espronceda, Ca n’Oriac, Can Deu), entre les 11 de la nit i les 6 de la matinada, com també la línia N4 (la Serra, Can Rull i els Merinals), entre les 11 de la nit i 2/4 de 7 del matí. Totes dues en ambdós sentits.

-Publicitat-