Fes-te del Sud. Concert de Xavi Sarrià + Senyor Oca

0
fes-te del sud

Divendres 22 de desembre 2017
Plaça de Picasso
Gratuït

Programa de Fes-te del Sud
  • A partir de les 17.00h: tallers, parades
  • 18.00 h taller de glosa amb Carles Belda i Martí Ruiz (Cor de Carxofa)
  • 19.00 h taller de rap amb Nel·lo C
  • 19.30 h batucada amb el Sentinelles d’Arkëmis
  • 20.00 h espectacle de foc amb les Bruixes del Nord
  • A les 21.00 h: Concert de Xavi Sarrià (Obrint Pas) i Senyor Oca
Xavi Sarrià

L’ànima fundadora del mític grup valencià Obrint Pas, torna a la càrrega en solitari amb ‘Amb l’esperança entre les dents’ (Propaganda pel fet! 2017), una nova col·lecció de cançons amb les quals manté intacta la seva capacitat única per combinar emotivitat, compromís i personalitat. En directe Xavi Sarrià capitaneja una potent banda elèctrica que factura a la perfecció una combinació única de reggae, ska i música tradicional combinada amb apunts de hardcore i rock.

Senyor Oca

El primer àlbum de la banda va ser Aneguet lleig i després el va seguir Entre druides. El 2017 van presentar Atmosfera acompanyats de Dj Gale i Deps Music. Autodefineixen el seu estil com rap de la terra amb un missatge de crítica social.

El grup ha guanyat recentment el Sona 9 tant pel jurat com per la votació popular . Aquest guardó els permetrà edicar un disc, fer una minigira i altres accions promocionals durant el 2018.

Pla d’actuació lingüística del districte 6è

La Plataforma per la Llengua ha posat en marxa des de l’estiu un Pla d’Actuació Lingüística Integral que afecta el districte 6è de Sabadell, el que es troba més al sud de la ciutat. Aquest projecte, impulsat per l’ONG del català i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, pretén donar a conèixer la llengua catalana en els diferents espais públics i lúdics del barri, especialment en els llocs on acudeixen persones d’origen nouvingut i no catalanoparlants.

El Pla es desenvolupa en cooperació amb les entitats socials i culturals del barri, les diferents comunitats religioses, agents educatius, socials i sanitaris, i establiments comercials. Els objectius principals són que el català esdevingui una eina d’arrelament i cohesió social, i conscienciar els diferents col·lectius de la importància de l’ús social del català com a llengua d’oportunitats i participació ciutadana. En definitiva, es busca fer visible el català en els establiments, les institucions i els carrers dels barris del sud de Sabadell, que s’ompliran d’una bona colla d’activitats adreçades a un públic molt divers, seguint els seus interessos, i amb la llengua catalana com a eix vertebrador i cohesionador de la societat.

-Publicitat-