Free Lunch Society de Christian Tod. Documental del mes

0
the free lunch society

Dimecres 20 de desembre de 2017
Cinemes Imperial
18.30 h
Entrada lliure

Renda bàsica garantida, sí o no?

Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social. Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic.

La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris.

La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?

El director de Free Lunch Society

Christian Tod (Àustria, 1977) és un economista reputat que actualment treballa en la seva tesi sobre la renda bàsica. La seva primera pel·lícula va ser Fatsy – The Last Cowboy of Austria (2007), amb la qual va rebre una menció d’honor al Crossing Europe Film Festival de Linz. L’any 2010 va presentar Es Muss Was Geben, seleccionada com a pel·lícula inaugural del Crossing Europe Film Festival i estrenada en cinemes l’any 2011. Renda bàsica (Free Lunch Society) és la seva darrera pel·lícula i la més ambiciosa, sobre un tema tan complex com la renda bàsica universal.

Premis i festivals

Official Selection, CPH:DOX* – Dinamarca, 2016.
Diagonale, Festivale of Austrian Film – Àustria, 2017

Fitxa tècnica

Direcció: Christian Tod
Producció: Arash T. Riahi, Karin C. Berger
Fotografia: Lars Barthel, Joerg Burger
Edició: Cordula Werner, Elke Groen
Música: Peter Rösner
So: Falk Möller

Organitza: Aula d’extensió universitària de Sabadell per a la gent gran.

 

-Publicitat-