Magem. Il·lumina, Idea, Imagina, Crea, Demostra. Starter

0
Magem
Render per a un prototip de làmpada. Arxiu: Redenou

Dimecres 27, dijous 28 de desembre 2017. Dimecres 3 i dijous 4 de gener 2018
Museu d’Art de Sabadell. Doctor Puig, 16
Preu: / cal inscripció prèvia 937 25 71 44
Dirigits a nens i nens entre 6 i 12 anys

Quatre tallers a càrrec d’Starter al voltant de la figura i obra de Magem

El col·lectiu Starter proposa quatre tallers de dues hores al voltant de la figura i l’obra de Josep Maria Magem, especialment com a dissenyador de llums. Així en primer lloc es farà una visita guiada a l’exposició, que tindrà una durada d’una mitja hora, d’acord amb els continguts que després es posaran a la pràctica.

Starter és un col·lectiu d’artistes i dissenyadors de Sabadell que reivindica el dret dels objectes inservibles a tornar a ser útils per a la societat que els va crear i que se n’ha volgut desfer. Està format per Ivan Merino, Juanjo Vendrell, Almudena Conesa, Agustí Caixach i Clàudia Permanyer.

Els quatre tallers
  • Dimecres, 27 de desembre, a les 17.30 h.

Metall. Sessió centrada en la primera època de disseny de la trajectòria de Josep M. Magem, quan les làmpades les feia amb diferents elements de metall. En aquest cas s’utilitzaran materials com: coladors, escumadores, llaunes, etc. Les fonts d’il·luminació que es faran servir seran: espelmes i bombetes incandescents.

  • Dijous, 28 de desembre, a les 11h.

Plàstic. Sessió centrada en el seu treball com a dissenyador industrial. En aquest cas les làmpades es faran amb diferents elements plàstics i envasos. La font d’il·luminació que es farà servir serà la bombeta freda de baix consum.

  • Dimecres, 3 de gener, a les 11h.

Tecno. Sessió centrada en l’època d’us dels estàndards, quan un sol material es treballava de manera industrialitzada i de forma repetida. Les làmpades es faran amb tubs de plàstic o d’altres materials i en diferents formats (serp,nus,estructura…). La font d’il·luminació que es farà servir serà la bombeta de led.

  • Dijous, 4 de gener, a les 17.30h.

Espai. Sessió centrada en els treballs de Josep M. Magem com a interiorista. Es farà una recreació de pantalles planes, amb paper, acetat perforat i retallat. La font d’il·luminació en aquest cas serà un projector amb diferents imatges de fons, on es col·locaran les pantalles produïdes pels participants tot treballant la llum dins l’espai.

-Publicitat-