Melilla, molt més que una “valla”. Artivistes

0
melilla molt més que una valla

Divendres 29 de desembre de 2017
EstruchBar. Sant Isidre, 140
19.30 h
Entrada lliure

Melilla i “valla” són sinònims, paraules que mai es podran separar i també són en moltes ocasions el màxim d’informació que coneixem d’aquesta localitat. Tot i que la realitat que es viu en el seu dia a dia podria omplir totes les portades i telediaris de la península.

Desenes d’indocumentats dormint als voltants del CETI (Centre d’Estància Temporal d’Immigrants) en tendes de campanya. Centenars de dones i homes transportant pesats sacs de roba, d’entre 60 i 120 quilos d’un país a l’altre en el que sembla una cursa per no perdre la vida, entre baixades de tensió i baralles. Menors d’edat, vivint als carrers i lluitant per no ser presos per una policia que compta amb l’emparament d’un sistema racista i violent que institucionalitza aquestes dinàmiques… I un llarg etcètera.

Des del Culactiu Artivistes ens proposen mirar als ulls a una realitat crua, actual i molt propera. S’aprofitarà l’ocasió per fer una recaptació econòmica destinada a la petita associació ProDeIn (Asociación Pro Derechos de la Infancia-Melilla).

19.30 h Melilla, una ciutat de fronteres

Dina Krichker (Doctorada per la National University of Singapore) ha viscut a la ciutat durant els mesos de setembre-desembre d’aquest mateix any. Ens explicarà de primera mà com és viure en una ciutat de fronteres, violència i discriminació.

Documental “Barrio Chino. Porteadoras y porteadores” (DocField>2015) de la fotògrafa documental Anna Vílchez i projecció de les fotografies del seu projecte “In sha al·la”. En aquest treball reflecteix la vida dels immigrants en el moment d’espera fins que no els deixen sortir cap a la Península un cop creuen la tanca de Melilla.

22.00 h Concert acústic de Nico Roig

Amb l’actuació de l’actriu Ana Gago en l’interpretació d’un poema musical i amb DJ Magenta, per tancar la nit.

 

-Publicitat-