Villa Touma (2015) Suma Arraf. Palestina

0
Suha Arraf

Dijous 14 de desembre 2017
Cineclub Sabadell. Plaça Imperial
20.00 i 22.30 h
Entrades: 6 € / Club Week&: 5€ / 16 a 30 anys: 3 €

“La palestina Suha Arraf debuta en la direcció de llargs de ficció amb la claustrofòbica Villa Touma, una incursión en un microcosmos patològic que ens porta a pensar en una imperfecta sucursal de La casa de Bernarda Alba aixecada en plen Ramallah.

Òrfena, filla d’un matrimoni mixt entre cristià i musulmana, Badia, la protagonista, surt de l’orfenat en el qual va ingressar després de la mort dels seus pares per ser acollida per les seves tres ties, totes elles amb la seva pròpia càrrega de renúncia i ressentiment.

A Villa Touma no es descorren les cortines i els segons semblen florir en l’aire enrarit, de quart tancat, al compàs de l’omnipresent tic tac del rellotge que pauta el tedi. El que Arraf comença plantejant com un xoc d’universos amb algun lleuger toc de comèdia (al voltant de les ànsies d’escalada social de la matriarca) acaba cedint a l’opressiu pes de l’entorn per desembocar en un desenllaç sec, estremidor i precís”. (Jordi Costa a El País)

Sinopsi:
Tres germanes de Ramala, aristocràtiques i solteres, no han assimilat la nova realitat de l’ocupació i l’emigració massiva de l’aristocràcia palestina. Per sobreviure es tanquen en una casa senyorial tot recordant, amb nostàlgia, el seu gloriós passat. L’arribada d’una neboda òrfena canvia les seves vides.

Fitxa artística:
Direcció: Suma Arraf
Intèrprets: Nisreen Faour, Cherien Dabis, Ula Tabari i Maria Zreik
Durada: 85 minuts

-Publicitat-