Xavier Aldekoa presenta Fills del Nil i Oceà ÀFrica

0

Dilluns 4 de desembre 2017
La Llar del Llibre. Sant Antoni, 20
19.00 h
Gratuït

“Àfrica no és un continent oblidat, sinó silenciat”

Presentació dels llibres Fills del Nil i Oceà Àfrica de Xavier Aldekoa, editats per Ara Llibres. A càrrec del periodista i blogger de cròniques africanes Carles Cascón i del propi autor.

Xavier Aldekoa és periodista i, com a ell mateix l’hi agrada descriure’s, “etern estudiant de Ciències Polítiques; amant de les maletes improvisades i d’obrir bé els ulls a l’hora de viatjar”. Té especial predilecció per Àfrica i la seva gent.

«El meu pare -recorda- acostumava a explicar-nos històries abans d’anar a dormir als meus germans i a mi. Nosaltres esperàvem impacients les seves històries. No eren els contes infantils habituals. Narrava les aventures del Lazarillo de Tormes, El vell i el mar, L’illa del Tresor o El Quixot. Recordo un que em fascinava: “Un capità de quinze anys”, de Julio Verne. Després d’un sabotatge a les brújules del vaixell, el petit capità no es deixa de engañar quan li diuen que està a Amèrica. Es presenta a la selva i descobreix que està a l’Àfrica perquè va veure un hipopòtam i escolta el rogir d’un lleó. Amb aquest conte comença la meva Àfrica”.

Aldekoa ens mostra l’Àfrica que ha conegut després de més d’una dècada viatjant al continent, cinc d’ells com a corresponsal de La Vanguardia, on ha pogut conèixer centenars de persones de més de trenta països africans. Aquest és un llibre sobre el temps que passen junts. Aquesta és una història de carreteres secundàries, d’autobusos desballestats d’un plat de mill compartit. És una finestra a les persones, els detalls i les costums que fan d’Àfrica un territori extraordinari”.

-Publicitat-