Comencem l’any regalant bons llibres

0
comencem l'any regalant bons llibres

Com que no volem que el gener se’ns faci costerut, sortejarem dos llibres esplèndids, gentilesa del Librerío de la Plata, entre totes les persones que siguin sòcies del Club del Week&. Si encara no ho ets, tens temps fins el 21 de gener de 2018. Molta sort!

* * *
Resultat sorteig!
Kes, de Barry Hines per Mateo Guerrero
El cor és un caçador solitari de Carson Mcullers per Ainhoa Verdaguer
* * *

El cor és un caçador solitari, de Carson McCullers

Editat per L’Altra Editorial.

És una de les novel·les més importants de la literatura nord-americana del segle XX. Quan es va publicar, l’any 1940, Carson McCullers tot just tenia vint-i-tres anys i el llibre es va convertir en un fenomen literari internacional.

La novel·la, ambientada en un poblet del sud dels Estats Units, narra la història de John Singer, un sordmut solitari que, gràcies al seu posat atent i amable, es guanya la confiança de tota mena de gent. La Mick Kelly, una adolescent que té pressa per créixer; el propietari del cafè on en Singer dina cada dia; un socialista emprenyat i borratxo; un doctor negre frustrat. Tots li expliquen els seus problemes, i en John Singer, confident silenciós, els ajuda a canviar les seves vides de maneres imprevisibles.

Una novel·la commovedora, sensible i profundament humana que explora la solitud, la necessitat que tots tenim de ser compresos i la recerca de l’amor. Tot un  clàssic contemporani.

Kes, de Barry Hines

kes
Editat per Impedimenta.

Kes, publicada el 1968, i que va inspirar un dels primers films de Ken Loach, és una pedra angular de la ficció britànica moderna. Una novel·la mítica, inèdita en castellà, que explora la relació de l’home amb la naturalesa a través de l’amor inesperat d’un noi per un falcó.

Billy Casper porta una existència plena de privacions. Viu en una casa obrera en una ciutat minera del sud de Yorkshire amb el seu mig germà, Jud, un borratxo brutal i violent, i amb la seva mare, que canvia constantement de parella i que no té gens d’instint maternal. El seu pare va marxar fa temps. El Billy no té amics. A l’escola gairebé tots els mestres el deixen per impossible. Tot indica que acabarà treballant a la mina, com el seu germà.

No obstant, té quelcom que el fa diferent: un falcó. El Billy s’identifica amb la fortalesa silenciosa de l’ocell rapinyaire, l’entrena des de fa temps i d’ell n’obté la confiança, l’amor i la passió que a ell li manquen.

El Librerío de la Plata  

Els que ja coneixeu aquesta petita llibreria situada en un carrer peatonal del centre de Sabadell (Sant Jaume, 8), sabreu que una de les coses que més destaquen és el meravellós fer de la seva llibrera, la Cecilia Picún.

I això es pot veure cap endins i cap enfora. Cap endins hi trobarem una llibreria especialitzada en autors llatinoamericans però on, en realitat, hi descobrirem totes aquelles publicacions que consideren bons llibres, independentment dels seus origens. La Cecília encomana la seva passió pels llibres i és experta en fer recomanacions encertades segons els gustos de cada lector, a la vegada que pot sorprendre amb títols inesperats que sempre superen les expectatives.

A dins hi trobem també activitats diverses al voltant dels llibres i el plaer per la lectura: presentacions, clubs de lectura (per adults, per nens i nenes, sobre la dona o el que estrenen aquest gener sobre àlbums il·lustrats), tallers d’escriptura, cata de vins…

Cap enfora, l’enorme capacitat que té la Cecília d’establir vincles, generar col·laboracions i connectar amb gent de diferents sectors. Això, en una ciutat com Sabadell on es diu que “cadascú mira per ell”, és realment un valor a tenir en compte.

 

-Publicitat-