Iniciació a l’Astronomia. Curs

0
iniciació a l'astronomia

Del 6 de febrer al 6 de març de 2018.
Agrupació Astronòmica de Sabadell. Prat de la Riba sn/
Horari: de 20 a 22.00 h
Preu: 110 € / Club Week& 99€ / reserva online / 93.725.53.73

Moltes persones tenen una atracció per l’astronomia des de la infància o des d’una nit d’estiu que van trobar-se amb un cel estrellat que els va impressionar. El misteri d’aquells punts, tots diferents, en mig de la foscor, la llum difusa i indefinida de la Via Làctia i les ganes d’identificar-los entre la immensitat generen una forta curiositat. Les notícies i imatges del nostre Univers que apareixen sovint als mitjans de comunicació acaben reforçant les nostres ganes de saber-ne més. En aquest curs es parlarà tant del que tenim més a prop, el Sistema Solar, com del que tenim més lluny, galàxies, cúmuls de galàxies i el mateix origen de l’Univers.

Programa:

Dimarts 6 de febrer: El Sistema Solar. El Sol.
Dimarts 13 de febrer: El Sistema Solar. Planetes i satèl·lits. Cossos menors.
Dimarts 20 de febrer: Estrelles i galàxies. Formació, evolució i mort de les estrelles. Estrelles dobles. Estrelles variables. Cúmuls estel·lars. La Via Làctia i altres galàxies. Grans estructures de l’Univers.
Dimarts 27 de febrer: Models de l’Univers. El seu origen, el Big Bang, la seva evolució i el seu futur. Les proves observacionals que confirmen o qüestionen els models. La Teoria de la Relativitat General. Els problemes actuals de la cosmologia.
Dimarts 6 de març: Com es mou el cel. Com l’Observem. Sobre el nostre cap tot es mou, però costa d’apreciar. Planetes, satèl·lits, estrelles, constel·lacions… Tots tenen els seus moviments i llocs a cel. Els mourem pel cel saltant en el temps i veurem com es comporten. Però els astrònoms mirem amunt admirant la bellesa, carregats de curiositat, buscant respostes, passant el temps… Com observem els aficionats el cel? Què utilitzem? Què hi podem veure? Que en podem treure? I per a la ciència? Amb aquesta sessió ja tindrem llicència per viatjar per l’Univers.

Dia a decidir: Observació amb el telescopi de 50 cm de l’observatori de l’AAS a Sabadell

Director del curs: Emili Capella
Professors: Emili Capella, Albert Morral, Carles Schnabel, Josep M. Vilalta

Durada total: 10 hores més una sessió d’observació.

-Publicitat-