Pasolini (2014) d’Abel Ferrara

0
pasolini

Dijous 1 de febrer del 2018
Cineclub Sabadell. Cinemes Imperial
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Entrada: 6 € / Club Week&: 5

Sinopsi:
La nit del 2 de novembre de 1975 va ser trobat en una platja d’Òstia, el cadàver del cineasta i polifacètic artista Pier Paolo Pasolini. Era el símbol de l’art revolucionari que lluita contra el poder. El seus escrits eren provocadors, i les pel·lícules perseguides per la censura.

“Willem Dafoe és l’encarregat de vestir-se amb la pell del personatge i, tractant-lo amb una infinita tendresa, sense jutjar-lo, és capaç de fer -nos llegir la seva ànima”

“Amb Pasolini, Abel Ferrara s’apropa a la figura de Pier Paolo Pasolini en els últims moments de la seva vida, abans de ser salvatgement assassinat en una platja  d’Òstia (Roma) el 2 de novembre de 1975. Han passat quaranta anys des de que algú (el misteri de qui el va assassinar i per encàrrec de qui encara li va prendre al món un dels intel·lectuals més lúcids. Abel Ferrara, però, no vol fer de detectiu per tal d’aclarir el cas, ben al contrari, per mitjà de la seva particular visió, vol mostrar la complexitat d’un mestre. Mestre de literatura, també de la cinematografia i molt especialment, mestre del pensament crític”. (María Vaquero. Blog Cine en conserva)

Fitxa tècnica

Director: Abel Ferrara
Intèrprets: Willem Dafoe, Ninetto Davoli, Riccardo Scamarcio, Valerio Mastandrea, Adriana Asti, Maria de Medeiros, Andrea Bosca, Giada Colagrande, Francesco Siciliano
País: Itàlia
Guió: Abel Ferrara
Fotografia: Stefano Falivene
Gènere: Drama
Durada: 86m

 

-Publicitat-