Basket Beat, un nosaltres abans que un jo

0
basket_beat

Dissabte 24 de febrer de 2018
L’Estruch. Sant Isidre, 140
21.00 h
Preu: 5 € / compra online

Basket Beat porta el batec de la cultura col·lectiva dels carrers al teatre

L’Estruch de Sabadell acull la pre-estrena de Basket Beat, un nosaltres abans que un jo, abans de la seva estrena oficial al Mercat de les Flors.

Un espectacle de nova creació obra de l’àrea artística de l’Associació Basket Beat i la Big Band Basket Beat Barcelona, una orquestra formada per persones procedents del projecte sòcio-educatiu impulsat a instituts, centres penitenciaris i places públiques.

La companyia Big Band Basket Beat Barcelona crea i presenta aquest espectacle, resultat de la col·laboració i la trobada entre persones i converteix el teatre en una plaça pública de qualsevol de les nostres ciutats. Es presenta la troballa d’un jove que converteix la pilota de bàsquet en un instrument per fer música en grup. Una història tragicòmica entre la realitat i la ficció que puja a escena els conflictes que neixen entre els nostres interessos i els dels altres en aquesta societat de la immediatesa, la imatge i la desmesura.

Veus, percussions, teclats, instruments de vent i un sorprenent tubòfon vesteixen el ritme trepidant i corporal de les pilotes que només volen que revisar el paper de les nostres institucions i, sobretot, celebrar que l’educació, la cultura i la responsabilitat de fer un món millor ens pertany a tots.

La metodologia Basket Beat

Basket Beat és una metodologia, un projecte i una associació amb la que es dediquen a les persones, especialment en entorns desfavorits, per tal d’acompanyar-les en el seu creixement personal a través de fer, crear i aprendre música en grup i amb pilotes de bàsquet.

L’àrea artística de l’Associació Basket Beat pren forma amb la Big Band Basket Beat Barcelona: una orquestra que té com a motor el ritme i la sonoritat que generen les pilotes combinades amb d’altres instruments. La BBBBB fusiona les trajectòries de joves que han desenvolupat processos de creixement personal a través de la metodologia Basket Beat amb músics de diferents tradicions. Els joves exalten la proposta amb la seva energia, espontaneïtat i creativitat immesurables

Big Band Basket Beat Barcelona inicia un nou camí amb un guió de temàtica universal, per a tots els  públics. Un espectacle musico-teatral basat en el treball humà fet a través de l’Associació Basket Beat. Volen portar a escena de manera crítica i divertida el conflicte que neix inevitable entre el jo i el nosaltres en aquesta sorollosa i opressiva societat de la immediatesa, el control i la desmesura. I així explicar al món que la diversitat, l’art i la cultura ens pertany a tots.

 

Fitxa artística
Direcció Basket Beat: Josep Mª Aragay
Direcció musical: David Sitges-Sardà
Direcció escènica: David Martínez
Intèrprets: Josep Mª Aragay,​ Alba Atcher​, Barta Baliu, ​Marina de la Maza, Oumayma El Hichou,​ Anamí Freitas​, Rubén Gómez, ​David Karim Djilali, Raúl Pérez, Isma Safraoui, David Sitges-Sardà.
Assessorament coreogràfic: Nora Sitges-Sardà
Escenografia i il·luminació: Adrià Pinar
Construcció escenogràfica: Nafka
So: Carles Parra
Fotografia: Àlex Rademakers

-Publicitat-