Curs d’iniciació a l’astrofotografia

0
astrofotografia

De l’1 de març al 5 d’abril de 2018
Agrupació Astronòmica de Sabadell
Dijous de 20 h a 21.30 h.
Durada total: 7’5 hores més una classe pràctica
Preus: 110 € / Club Week&: 99 € / inscripcions

Curs adreçat a qualsevol persona interessada en iniciar-se en l’astrofotografia. El curs permet adquirir els coneixements i habilitats necessàries per dur a terme les primeres fotografies astronòmiques. Amb un enfocament pràctic, s’abordaran les diferents tècniques d’adquisició d’imatges (amb i sense telescopi), els aspectes tècnics més rellevants a tenir en compte seran analitzats i es donaran alguns coneixements bàsics del processat que permetran a l’alumne mostrar les seves primeres imatges. No és imprescindible tenir equip propi.

Programa
  • Dijous 1 de març: Tipus d’astrofotografia, tècniques i material: el trípode, piggy-back, focus primari i projecció per ocular. Condicions de l’adquisició: contaminació lumínica, turbulència. Fotografia sobre trípode.
  • Dijous 8 de març: Lents i telescopis. Fotografia a focus primari. Barlows i reductors de focal, filtres, correctors, focalitzadors, sistemes antirosada. Tipus de càmeres: webcam, DSRL i CCDs. Tipus de muntures.
  • Dijous 15 de març: Coordenades celestes. Posada en estació. Software de suport. Alineació del model informàtic de la muntura. Pas del meridià. Enquadrament de l’objecte: longitud i relació focal, la mida del píxel. Temps d’exposició ISO. Enfocament. Software: planetaris (Stellarium, TheSky, Cartes du Ciel), planificadors, control de la muntura i de la càmera.
  • Dijous 22 de març: Fotografia de la Lluna i planetària.
  • Dijous 5 d’abril: Processament bàsic d’una imatge de cel profund: ca libratge bàsic, apilat, restirat, reducció de soroll, balanç de blancs i ajustament de color.
    Dia a decidir: Pràctica a Sabadell sobre l’adquisició i processament bàsic de imatges.

Director del curs: Manel Polanco
Professors: Manel Polanco, Albert Moncada i Jordi Ortega

 

-Publicitat-