Dead Slow Ahead, premiat documental de Mauro Herce

0
dead slow ahead

Dijous 1 de març de 2018
Cineclub Sabadell. Cinemes Imperial
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Entrada: 6 € / Club Week&: 5 €

Dead slow ahead (2015) de Mauro Herce

Sinopsi: Retrat del vaixell de càrrega Fair Lady, de tripulació majoritàriament filipina. El vaixell es converteix en un escenari fantasmagòric on “Alien“ pot aparèixer en qualsevol moment. Alt voltatge sensorial que traspua una visió apocalíptica, en aquest microcosmos perdut en aigües internacionals.

Mauro Herce presenta la seva primera pel·lícula com a director després de ser, durant molts anys, operador de càmera, corrector de color i director de fotografia. Entre els seus treballs com a director de fotografia destaquen “Les dues vides d’Andrés Rabadán”, “A puerta fría” o “Mimosas”, la pel·lícula d’Oliver Laxe guanyadora del premi de la Semaine de la Critique del Festival de Canes, secció dedicada a primeres i segones obres.

La seva “opera prima”, “Dead Slow Ahead”, va arribar als cinemes l’octubre del 2016 després d’un recorregut per 36 països i 91 festivals on ha recollit prestigiosos guardons, com el premi especial del jurat del Film Festival Locarno, el premi a la millor “opera prima” i el Premi del Jurat Universitari de DocLisboa o una menció d’honor al Festival de Cine Europeo de Sevilla.

“Dead Slow Ahead” és el retrat d’un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que l’habiten estan sobrepassats per un món industrialitzat del qual semblen ser simples engranatges. Pel rodatge del documental, Mauro Herce va navegar durant dos mesos a bord del vaixell de càrrega, de set bodegues, vuit pisos d’alçada, capacitat de 76.000 tones i tripulació majoritàriament filipina.

-Publicitat-