El fruit del baobab. Tolerància zero amb la mutilació genital femenina

0
el fruit del baobab

Dimarts 6 de febrer de 2018
Espai Àgora. Sol i Padrís, 93
18.00 h
Entrada lliure

Xerrada de sensibilització amb motiu del Dia Internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina. Maite Caranza reflexionarà a l’entorn de la seva novel·la El fruit del baobab.

Una obra emotiva que mostra el xoc entre dues cultures i els estrets vincles que la solidaritat femenina és capaç de teixir davant la mutilació genital. Es tracta d’un història que posa de manifest les lluites i renúncies de les dones, així com llums i ombres de la societat actual.

«Caminen soles, l’una al costat de l’altra. Mare i filla. L’una pensa que ha avançat massa de pressa en les caselles de la vida. L’altra pensa que la vida és cruel. La filla pren la mà de la mare. La mare no se sent tan sola. Són dues dones que caminen per Mataró. Potser un dia seuran juntes a l’ombra del baobab i beuran del seu fruit.»

Dos mons, dues cultures, tres vides plenes de dilemes

Sinopsi. La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills. Potser perquè l’aixopluc del baobab de la infantesa s’ha esvaït i ara viu en un territori hostil. La feina és incerta, acaba de descobrir la intenció del marit d’afegir una segona esposa a la família i la filla gran s’ha tornat rebel. Efectivament, la Binta, la millor estudiant de l’institut i en plena eclosió adolescent, està disposada a trencar els tabús i les tradicions de la seva família: s’ha enamorat d’un noi blanc, s’avergonyeix de l’analfabetisme de la mare i, sobretot, no li perdona la seva mutilació. La Lola, la metgessa d’ulls hipnòtics com el mar, de mica en mica es guanya la confiança de l’Aminata i la Binta i s’hi involucra perillosament.

Organitza: Ajuntament de Sabadell

-Publicitat-