El nostre origen còsmic, origen dels elements químics

0
origen còsmic

Dimecres, 28 de febrer de 2018
Agrupació Astronòmica de Sabadell. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

El nostre origen còsmic, origen dels elements químics, a càrrec d’Inma Domínguez

Els mateixos elements que estan presents en els objectes de les nostres cases, el nostre cos o la Terra formen també el Sol, un meteorit o una galàxia llunyana. Què ens indica aquesta universalitat? On es va formar l’hidrogen de l’aigua dels oceans, l’oxigen que respirem, el calci dels nostres ossos, o el ferro? Com ha estat l’evolució química de l’Univers, des del Big Bang a la vida que coneixem?

Inma Domínguez és catedràtica d’astronomia i astrofísica en el Departament de Física Teòrica i del Cosmos de la Universitat de Granada. Es va doctorar per la Universitat de Barcelona el 1991. És autora de més de cent articles de recerca els temes de la qual inclouen evolució estel·lar, nucleosíntesis, astrofísica nuclear, supernoves, cosmologia i astropartículas. Ha estat membre de diversos comitès internacionals; entre ells, el comitè «Stellar Constitution» de la Unió Astronòmica Internacional. Aquest any ha publicat el llibre «Supernoves. El brillant final d’un estel» editat per RBA.

-Publicitat-