Operació urnes, llibre de Laia Vicens i Xavi Tedó

0
operació urnes

Dilluns 12 de febrer de 2018
Sant Antoni, 20
19.30h
Entrada lliure

Presentació del llibre Operació Urnes de Laia Vicens i Xavi Tedó, editat per Columna. A càrrec de Xavi Pareja i dels autors del llibre.

Operació Urnes 

Crònica periodística de l’operatiu clandestí que va permetre que l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d’autodeterminació. Així, a partir del testimoni dels cervells de l’operació i dels seus principals protagonistes, molts d’ells amb pseudònim, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció. A partir de milers de voluntaris es va crear una xarxa popular, organitzada de forma secreta i piramidal, que va fer possible que el tresor més preuat arribés al seu destí. Un relat que sens dubte restarà per sempre a la memòria col·lectiva de moltes generacions.

«Totes les urnes que ens han robat són meves». Qui es lamentava amb un ampli somriure és en Lluís, el cervell de l’operatiu que va permetre que el dia 1 d’octubre hi hagués urnes als 2.229 col·legis electorals que es van habilitar per al referèndum d’autodeterminació. Ell va ser l’escollit com a coordinador logístic de l’Operació Urnes. El tresor més buscat per les forces de seguretat espanyoles i el més esperat per milions de catalans que l’1 d’octubre van voler exercir el dret a decidir. Perquè sense urnes no hi havia referèndum. Així de clar.»

-Publicitat-