Òscar Vilaprinyó, violí

0
Òscar Vilaprinyó

Dijous 15 de febrer de 2018
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 20
19.00 h
Preu: 7 € / Club Week&: 5 €

Òscar Vilaprinyó 
Neix a Barcelona en el si d’una família musical. Accedeix al Conservatori de Barcelona on rep classes d’A. Garcia i finalment d’Iwona Burzyñska. Acaba els estudis de Grau Mitjà amb una Doble Menció d’Honor en Violí i Música de Cambra. Paral·lelament, desenvolupa una llarga trajectòria en l’àmbit de composició de la mà de Xavier Boliart.

Accedeix a l’ESMuC on rep classes de violí de Youri Volguine. En música de cambra, desenvolupa activitat amb Ch. Tunnell K. Moretti i els membres del Quartet Casals. A més, rep classes de viola amb E. Santiago, A. Pillai i Y. Gotlibovich. Actualment amplia els estudis de violí al Royal Conservatoire de Den Haag, a Holanda, on estudia amb la professora Theodora Geraets. Ha rebut classes de prestigiosos violinistes i pedagogs, com ara M. McCrann, Prof. Zakhar Bron, H. Shaham, A. Stankov, N. Erlich, E. Haffner, etc.

Durant 13 anys consecutius assisteix al Curs Internacional de música de Cervera, així com també a altres cursos i clases magistrals: Acadèmia internacional del Solsonès, Acadèmia Internacional del Festival de Música Pau Casals a Prades 2010, Davos Winter Masterclasses 2011 i la Sommerakademie de Viena, entre d’altres.

En música de cambra ha tocat en diverses formacions, dels quals cal destacar el Trio Impromptu, amb qui rep la Menció d’Honor en Música de Cambra al Concurs Sant Anastasi de Lleida l’any 2005. Recentment ha col·laborat en conjunts com el Martinu Ensemble o Crossing Lines.

Ha format part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i l’Orquestra de l’ESMuC, i ha estat dirigit per K. A. Rickenbacher, E. Colomer, S. Mas, J. Gaylin, E. Mazzolla, C. Hogwood i C. Zacharias. Ha estat membre de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i, des del 2009, de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Actualment toca un violí modern del luthier de Cremona Alceste Bulfari.

-Publicitat-