L’univers de raigs gamma

0
l'univers de raigs gamma

Dimecres 7 de febrer de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

L’univers de raigs gamma

Fins l’any 1932, el coneixement de l’Univers s’havia basat en observacions òptiques. El desenvolupament científic i tecnològic al llarg del segle XX ha permès poder observar-lo en tot l’espectre electromagnètic, estenent la finestra observacional d’ones ràdio a raigs gamma i s’han descobert els quàsars, les erupcions de raigs gamma (GRBs) o la radiació de fons de microones. Ens centrarem en la part de l’espectre més energètica i més jove, els raigs gamma.

A càrrec de Josep Maria Paredes, catedràtic d’astronomia i astrofísica de la Universitat de Barcelona (UB), on lidera el grup d’Astrofísica d’Altes Energies. Actualment és director del Departament de Física Quàntica i Astrofísica (UB) i director científic de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB).

Ha obtingut nombrosos premis, com el Premi Extraordinari de Doctorat fet sobre ràdio estrelles. El Premi Ciutat de Barcelona 2000 a la investigació científica per la descoberta del primer microquàsar emissor de raigs gamma d’alta energia de la nostra galàxia. En 2007 va ser distingit com a membre corresponent de Recerca del CONICET (Argentina) i posteriorment va ser guardonat amb l’ICREA Acadèmia 2010.

-Publicitat-