El Bolero de Ravel, Orquestra Simfònica del Vallès

0
El bolero de Ravel

Divendres 16 de març de 2018
Teatre La Faràndula. República, 33
20.30 h
Preu: 14, 22 i 26 € / compra online

L’Orquestra Simfònica del Vallès busca els punts de contacte entre Maurice Ravel i Michael Nyman en un concert que compta amb un protagonista d’excepció: el jove pianista valencià Enrique Lapaz, guanyador de la XXII edició del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes. Que Ravel i Nyman exploren temes melòdics des de diferents angles i sentint-se amb la llibertat de fer-ho fins a l’extenuació no és cap novetat. Però la Simfònica va més enllà i destaquen això: en ambdós hi ha les ganes d’arribar al detall musical més íntim, volen transcendir el virtuosisme per rendir-se a la bellesa i no els fa por la mixtura entre clàssic i contemporani.

El minimalisme va ser l’anticòs generat contra un tipus de nova música contemporània que les grans institucions de la segona meitat del segle xx consideraven com l’única possible. L’economia de mitjans, la consonància i la reiteració de motius breus en són els trets d’identitat. Ravel, ancestre del minimalisme, és la frontissa d’aquest programa, que emmiralla, per una banda, el seu Concert per a piano en Sol major amb el The Pianocinematogràfic de Michael Nyman, i, per l’altra, el Bolero amb el Foxtrot per a orquestra d’una altra patum d’aquest insistent gènere musical: John Adams. Per als qui creuen que hi ha més d’una música possible.

Fitxa artística

Enrique Lapaz, piano (guanyador del Premi Ricard Viñes)
Orquestra Simfònica del Vallès
James Ross, director

Programa

M. Nyman: Suite per a piano i orquestra, ‘the piano’
M. Ravel: Concert per a piano en Sol major
M. Ravel: Bolero
J. Adams: The chairman dances

-Publicitat-