La Catalunya Nord: passat i present

0
la catalunya nord

Dijous 15, divendres 16 i dissabte 17 de març 2018
Casal Pere Quart. Rambla, 69

Jornades sobre la Catalunya Nord

Unes jornades que ofereixen la possibilitat de conèixer més a fons la nostra llengua i cultura a la Catalunya Nord. Es parlarà de música, llengua, cultura i de la situació actual d’aquest territori dels Països Catalans.

Es vol fer una radiografia, el més completa possible, d’aquest territori alhora desconegut i estimat: la llengua, l’ensenyament fins a la universitat, la població, la demografia, l’economia, la política,  les arts, la música, el muntanyisme i les relacions amb l’Estat francès i amb la resta dels Països Catalans. Des de fa trenta o quaranta anys,  la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent ha permès un intercanvi d’experiències i informació que voldríem posar al dia i més a l’abast de tots vosaltres.
Programa 

Dijous 15 de març. 19.00 h. Enric Balaguer ens parlarà sobre el castell de Rià i Enric Pujol  ens il·lustrarà sobre la Catalunya Nord abans i després del Tractat dels Pirineus. Interludi musical a càrrec d’Eulàlia Llargués.

Divendres 16 de març, 18.30 h. Joan Becat ens parlarà sobre l’Atles toponímic de la Catalunya Nord

Dissabte, 17 de març. 11.45 h, recital de cançons a càrrec de Ramon Gual, cantant de la Catalunya Nord, i conferència sobre la situació actual de la Catalunya Nord a càrrec de Pere Manzanares, pedagog i activista lingüístic.

Organitza: Òmnium Cultural de Sabadell
Amb la col·laboració de: CNL Sabadell – Fundació Bosch i Cardellach – Plataforma per la Llengua-Vallès Occidental – Unió Excursionista de Sabadell

 

-Publicitat-