Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents

0
les coses que han vist

Dimarts, 6 de març de 2018
Llar del Llibre. Sant Antoni, 20
19:30h
Entrada lliure

Presentació del llibre Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents de Josep Lluís Badal, editat per :Rata edicions.

Amb la participació d’Anton Carbonell, professor i membre del Col·lectiu Pere Quart, Ignasi Giménez Renom, alcalde de Castellar del Vallès, i del propi autor.

“Hi ha una nit immensa i sense estructura. Però s’apostrofa amb el nostre cor. És mitja tarda, fa bon temps, el pare va arremangat. A fora borda un gos, els oms fressegen, l’aixeta del safareig degota. Se senten els cops del meu germà, feineja al taller del pati. La mare és a baix, atenent la botiga o més aviat esperant el primer client de la tarda. La casa fa olor de treball, de menjar fred. Una certa olor de terra, de tomàquet penjat, de patates sobre la palla, d’absència. Assegut sobre la pica, descansant del dia, de la feina, de la malaltia, de la vida, que als darrers anys s’entossudeix a considerar una farsa, el meu pare contempla un núvol. Sota el bigoti vermell, somriu. Et trobo a faltar”.

Explica Bernat Puigtobella al Núvol “Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents es pot llegir com un dietari sense dates. L’autor hi cus pensaments, aforismes, lectures, records i relats que giren com la terra al voltant del sol al ritme de les estacions. En lloc de sotmetre aquests materials a la violència arbitrària del calendari, Badal opta per endreçar tots aquests materials en breus tractats o assaigs sobre els grans temes de la vida (l’art, el bé i el mal, el temps, el sentit de la paraula…)”.

-Publicitat-