Emily Dickinson. Cicle 8 poetes universals

0
emily dickinson
Dimecres 28 de març 2018
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Entrada lliure

8 poetes universals. Sessió 2: Emily Dickinson

La segona sessió està dedicada a Emily Dickinson i anirà a càrrec de Josep Gerona.

“Emily Dickinson (1830-1886) és reconeguda, junt amb el seu contemporani Walt Whitman, com una de les més grans poetes en llengua anglesa de la modernitat. S’ha qualificat la seva obra com original i trencadora. I no obstant això no és una autora especialment accessible. Prendre el temps suficient per descobrir-la recompensa amb una obra carregada de lirisme i força poètica.

Dickinson va viure la major part de la seva vida adulta reclosa, per voluntat pròpia, a la casa de la seva família, en un petit poble de la costa est nord-americana, Armhest, Massachussets. Allí va escriure cada dia, tot i que sempre es va negar a publicar. Va conservar, en canvi, les seves composicions en forma de fascicles manuscrits que va mantenir ocults als seus afins i que es van trobar a la seva mort.

Es compten, en total, fins 1800 poemes, a més de cartes i altres textos. No obstant això, Dickinson no va estar aïllada ni tancada al món. Va ser una dona cultivada, que va rebre en la seva joventut una completa educació i que va mantenir una àmplia correspondència amb figures intel·lectuals del seu temps” (Inma Martin a Le Miau Noir)

Cicle anual de poesia que revisarà enguany els grans poetes universals a qui han estat dedicats els volums de la col·lecció Quaderns apareguts des de 2011: Rilke, Emily Dickinson, Giussepe Ungaretti, W. H. Auden, Paul Éluard, Pier Paolo Pasolini, Sophia de Mello Breyner Andresen i Léopold Sédar Senghor.

Organitza: Papers de Versàlia
Es lliurarà als assistents uns fulls amb els poemes comentats en cada acte.

-Publicitat-