La Festa Major de la Creu Alta, declarada Patrimoni Festiu de Catalunya

0
la festa major de la creu alta
Correfoc de la Festa Major de la Creu Alta 2017 de Sabadell | Juanma Peláez
  •  Ho ha fet públic l’Associació de Veïns

La Generalitat de Catalunya ha inscrit la Festa Major de la Creu Alta de Sabadell al Catàleg  del  Patrimoni  Festiu  de  Catalunya. Així ho ha fet públic l’Associació de Veïns de La Creu Alta, conjuntament amb la Coordinadora Jove de La Creu Alta Llamps i Trons, actuals organitzadores de la Festa Major del barri.

“Tenim el plaer de comunicar al nostre veïnat, a la ciutat en general i a tot el nostre entorn social arreu del país, que per una resolució definitiva presa amb data del 13 de març de 2018 per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s’ha  inscrit al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya la Festa Major de la Creu Alta”, assenyalen en un comunicat.

Segons el col·lectiu, aquest fet suposa que la Festa Major del barri passa a figurar d’ara entre les festes i elements festius catalogats o declarats en el grup de “Festes Majors” del país. A partir d’ara, la Festa Major es presentarà amb el logotip que sumarà la distinció atorgada.

“Els organitzadors d’aquest esdeveniment popular tenim molt clar que l’orgull que ens embarga en haver assolit aquesta declaració oficial es deu a les vàries particularitats que el nostre veïnat li ha anat conferint a aquesta principal mostra de celebració popular en els molts anys que fa que es desenvolupa”, afegeixen.

(publicat al Nació Sabadell)

-Publicitat-