Gràcies per la pluja. Documental del mes

0
gràcies per la pluja

Dimecres 21 de març de 2018
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Gràcies per la pluja (2017) Julia Dahr 

Col·loqui anirà a càrrec de Miquel Vallmitjana: bioleg, professor d’institut, agricultor i activista mediambiental. Pertany al col·lectiu Som el que sembrem i a Ecologistes en acció dins de l’area d’agroecologia.

La història
Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d’aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus propis fills eren retornats a casa perquè no podia pagar l’escola.

Després d’una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d’agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig de la impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show  ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen – nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

La directora
Julia Dahr és una directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l’atenció sobre temes socials i mediambientals d’una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que “condueix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial”. Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge.

Premis i festivals
Premi Millor Documental, FICMEC – Espanya, 2017.
Premi del jurat, Another Way Film Festival – Espanya, 2017.
Premi Fethi Kayaalp, BIFED – Turquia, 2017.
Hot Docs – Canadà, 2017.
CPH:DOX* – Dinamarca, 2017.
Sheffield Doc/Fest – Regne Unit, 2017.

Fitxa tècnica
Direcció: Julia Dahr
Producció: Hugh Hartford
Producció executiva: Sabine Bubeck-Paaz
Fotografia: Julie Lunde Lillesaeter
Guió: Julia Dahr, Hugh Hartford
Edició: Adam Thomas
Música: Chris White
So: Julia Dahr

Noruega, Regne Unit (2017). 87 minuts.
VO en anglès i suahili subtitulada en català.

Organitza: l’Aula d’extensió Universitària per a la gent gran de Sabadell.

-Publicitat-