III Fira del llibre feminista de Sabadell

0
III fira del llibre feminista

Dissabte 10 de març de 2018
Plaça Doctor Robert
A partir de les 10.00 h

La III Fira del llibre feminista creix
La III Fira del Llibre Feminista de Sabadell fa un pas endavant amb la participació de 15 editorials i diverses activitats a més d’obrir la porta a ponents internacionals.  La fira vol ser un espai des d’on donar a conèixer editorials i projectes compromesos amb els valors que emanen de la Fira i basades en un model cooperati alhor que es vol convertir en un espai per al debat, la reflexió i l’intercanvi d’iidees feministes.

La fira va néixer fa tres anys, de la mà del Moviment Popular de Sabadell, i es va ampliar, poc després amb la participació de la Xarxa d’economia Solidària de Sabadell, les Bruixes del Nord, Arran, Coordinadora Obrera Sindical, Justa Revolta, Can Capablanca, Endavant Osan Sabadell.

Programa

10:00h Obertura de la fira i l’espai d’exposició

11:00h Ruta històrica teatralitzada pel centre de Sabadell

12:00: Xerrada: “Dones i revolució: Una mirada internacionalista”
Una mirada internacionalista sobre el paper de les dones en els processos revolucionaris. Amb la intervenció de: Inty Maleywa.

Malena Laverde més coneguda pel seu sobrenom artístic, Inty Maleywa, pren el seu nom de la paraula Quechua Inti, que significa el sol i el foc constant, i Maleywa, també d’origen Quechua i que significa lluita per la vida. La seva obra pictòrica recorre la història del conflicte Colòmbia des dels anys 20, fins a principis de la dècada del 2010, amb l’entrada dels diàlegs de pau. Guerrillera, artista, i estudiosa de la història de la guerrilla, la seva obra ha estat presa per les FARC com un llegat de memòria viva dels més de 50 anys de lluita a Colòmbia.

13:30: Vermut musical amb el grup musical Ketekalles. Racó del campanar.

14:30: Dinar popular i solidari. A càrrec del grup de suport a l’Elgio, raper sabadellenc, condemnat a presó per l’Audiència Nacional.

17:00h Contacontes infantil

17:00h Taller d’il·lustració feminista a càrrec de Lola Vendetta

18:00h Taula rodona: “Construïm la República feminista”. Amb la participació de:

Maria Colera Intxausti (Donostia, 1972) Llicenciada en Filologia Basca (Universitat de Deusto), màsters en Interpretació de conferències (UEM) i en Construcció i representació d’identitats culturals (UB). Traduccions més destacades: A Room of one’s own de Virginia Woolf (EN>EU) [Gela bat norberarena, Consonni, 2013], La plus belle histoire du monde d’Hubert Reeves (FR>EU) [Munduko historiarik ederrena, Gaiak, 2006], Ni ez naiz hemengoa de Joseba Sarrionandia (EU>CA) [Jo no sóc d’aquí, Pol·len Edicions, 2014]. I per a Godall Edicions ha traduït, conjuntament amb Ainara Munt, el recull de contes d’Iban Zaldua Enlloc, mai (2015).

Bel Olid (Mataró, 1977), escriptora, traductora, professora de llengua literatura, traducció i escriptura creativa . Des del 2015, Presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Quan t’obsessionen els llibres i les llengües, sembla que és inevitable acabar traduint. I així vaig prendre la decisió professional més feliç de la meva vida: estudiar traducció i interpretació. He subtitulat centenes de pel·lícules i he traduït dotzenes de llibres. La majoria són llibres que llegiran els nens que comencen a aprendre’n, i precisament per això miro de posar-hi cadència, música, ritme.

Jule Goikoetxea Mentxaka (Sant Sebastià, Guipúscoa, 1981) és una filòsofa política basca. Nascuda a Sant Sebastià, va abandonar la ciutat als 15 anys i ha estat l’última dècada com a investigadora en universitats europees i canadenques. Les seves últimes investigacions les ha realitzat a la Universitat de Cambridge. És coneguda tant per la seva producció teòrica i literària com per les seves col·laboracions regulars en els mitjans de comunicació com Berria, Diagonal i Euskal Irrati Telebista (EITB). Actualment és investigadora i professora de la Universitat del País Basc.

-Publicitat-