Inch’Allah. Cinema en francès

0
inch allah

Dilluns 12 de març de 2018
Alliance Française. Sant Joan, 35
20.00 h
Entrada lliure

Inch’Allah (2012) d’Anaïs Barbeau-Lavalette

Crònica colpidora i púdica d’un atemptat anunciat. Amb decorats ultrarrealistes, un mosaic de personatges íntimament retratats i una trama sòlida, obrint bretxes poètiques enmig de la runa, Anaïs Barbeau-Lavalette ha realitzat una obra impactant sobre el carreró sense sortida d’un conflicte que no té fi.

En una de les escenes més significatives de Inch’Allah Chloé suggereix a la seva amiga South que abandoni el seu lloc de militar a Israel, al que ella respon “no es tracta d’alguna cosa que senzillament es deixi”. En aquell moment Chloé no pot comprendre-la, doncs ella tan sols és una jove ginecòloga just iniciada no implicada en la causa. Però el cas és que el seu allotjament es troba en territori israelià, sent ella treballadora voluntària en un camp de refugiats palestí; de manera que per arribar al seu treball de creuar diàriament el mur que separa els dos territoris.

I no es tracta només d’un assumpte laboral, ja que una de les seves pacients és al mateix temps una gran amiga seva, resultant del fet que gairebé acabarà per passar més temps en territori Palestí que a Israel. Com és d’esperar, Chloé començarà a sentir empatia cap a la causa palestina i a identificar-se amb la seva actitud reivindicativa, però aviat xocarà amb un dur aprenentatge: identificar-se amb un conflicte no implica poder resoldre-ho.

Fitxa artística

Direcció: Anaïs Barbeau-Lavalette
Guió: Anaïs Barbeau-Lavalette
Música: Lévon Minassian
Fotografia: Philippe Lavalette
Repartiment: Evelyne Brochu, Sabrina Ouazani, Sivan Levy, Yousef ‘Joe’ Sweid, Hammoudeh Alkarmi, Zorah Benali, Carlo Brandt, Marie-Thérèse Fortin, Ahmad Massad, Yoav Donat
País: Canadà

 

-Publicitat-