L’Obrera, Cicle entitats que han deixat petjada

0
l'Obrera

Dimarts 20 de març de 2018
Casal Pere Quart. Rambla, 69
19.00 h
Entrada lliure

Marina Esteban, professora d’història, parlarà de l‘Obrera del carrer de l’Estrella 110. Es tracta del local de l’Obrera, nom popular del Centre de Societats Obreres de Sabadell i de la seu del sindicat Federació Obrera de Sabadell. El local va ser sempre la seu dels sindicalisme sabadellenc. També fou la seu de la inicial cooperativa obrera que desembocà en la Cooperativa La Sabadellenca, que va acabar construint l’enorme seu del carrer del Sol.

Organitzat per l’Universitat Popular de Sabadell dins el cicle “Persones i entitats que han deixat petjada a la nostra ciutat.

“L’obrera sabadellense havia estat fundada per la societat de teixidors per a donar feina als vagants de la societat. Emplearen el capital per a fabricar i degut a la poca experiència del negoci, o a la incapacitat dels directors, promte deixaren de fer-ho. Compraren la casa del carrer de l’Estrella, avui Pérez Galdós, 110, i allí es debateren amb les noves concepcions del socialisme, dominant ara uns ara els altres i essent un niu de raons contínuament. De totes maneres devem estar agraïts als Lladó, Vallhonrat, Cabané, Xercavins, Vives i altres entusiastes els quals aconseguiren obrir pas a altres concepcions socialistes. Allavors no era tan marcat l’egoisme humà i es creia que l’honradesa i la bona voluntat bastaven per triomfar”.  Marià Burguès. Sabadell del meu record.

 

-Publicitat-