Mami Kato, ceramista japonesa

0
mami kato

Dijous 22 de març de 2018
Escola Illa. Ctra. de Barcelona, 208 bis
19.00 h
Entrada lliure

Mami Kato, ceramista japonesa que oferirà una xerrada oberta a tothom, organitzada pel departament de ceràmica de l’Illa Tallers Oberts.

“El tema del meu treball, que vaig començar fa 10 anys, va ser examinar i tornar a connectar amb la meva vida primerenca. L’exemple d’aquest exercici és que he estat utilitzant els tallos d’arròs sovint com a material per a la meva escultura, cosa que té una estreta relació amb el meu entorn en la meva infància i també una implicació històrica i simbòlica de la cultura japonesa. Les formes de les peces serien referències a les mercaderies diàries japoneses, les metàfores de la llar i l’ús de la tècnica artesanal tradicional japonesa com una forma de connectar-se amb l’arrel d’aquesta cultura.

Ara, el tema del meu treball passa de les experiències personals a una experiència humana més general a través dels meus interessos en el budisme, la mecànica quàntica i la cosmologia. El punt en comú és veure la vida humana en l’escala astronòmica i l’escala microscòpica al mateix temps, tant en temps com en espai. Estic interessada en observar com nosaltres, com a humans, intervenim i connectem amb aquest món més gran i més petit que està més enllà de les habilitats cognitives dels éssers humans.

-Publicitat-