Noves perspectives de l’art, Acadèmia de Belles Arts

0
noves perspectives

Del 14 de març al 14 de maig de 2018
Passeig Manresa, 22
Entrada lliure

Tres noves exposicions a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.

“El mar que se convirtio en frontera”
Santiago Vèlez. Sala II. Del 14 de març al 14 d’abril

“Mirar el agua en distintos escenarios del mundo, fue el acto repetitivo que condujo a Santiago Vélez a comprender el mar como un espacio geográfico complejo en el que acontece uno de los fenómenos más estremecedores del mundo contemporáneo: la migración humana como consecuencia de fenómenos socio políticos diversos que destituye las condiciones básicas de existencia. La puerta aparece en estas imágenes como un objeto simbólico que contiene en sí mismo la contradicción que encarna el migrante en su travesía: esa búsqueda desesperada de otra vida aún en medio de la agonía dilatada que representa cruzar el mar.”

Pintures, fotografies i videoinstal·lació, integren aquesta exposició en que Vélez ens presenta la seva reflexió sobre la presència i no presència, els fenòmens de les immigracions forçoses i els límits.

“Fin y Principio”
Paula&Arena. Sala Cub d’Assaig.
“Fin y Principio, entre el blanco y el negro encontramos esculturas de papel, fragilidad y firmeza en cada una de ellas, observando como el paso del tiempo las envejece. Todas firmadas con un círculo de arena, punto de partida a la inspiración. Materiales respetuosos con el medio ambiente, progresando en la búsqueda de ellos en cada creación”.

Escultures de paper conformen aquesta mostra inspirada en el pensament de la creativitat, on l’olfacte crea la seva materialització.

“Rostres i figures”
Fermi Güell. Sala I.

“El rostre com a símbol identitari de cada individu. Un compendi de gestos , emocions i expressions que ens defineixen com a persones i ens identifiquen i diferencien dels demés. El cos humà, expressivitat del gest, ritme i tensió del moviment, harmonia i elegància de les formes, font inesgotable d’inspiració pels artistes de totes les èpoques.

Rostres i figures és una col·lecció de pintures a l’oli i dibuixos amb carbonet  que giren, de forma exclusiva, entorn al cos humà en dos aspectes, el rostre i la figura.

-Publicitat-