Perú sexual, sessió de curtmetratges

0
perú sexual

Divendres 16 de març de 2018
Espai Cultural Àgora. Sol i Padrís, 93
19.00h
Entrada lliure

Projecció de curtmetratges sobre temàtica transsexual al Perú.
Xerrada amb Frau Diamanda /Héctor Acuña (Perú)

És traductor, escriptor, artista audiovisual autodidacta, drag performer, comissari independent, dj, promotor cultural, i eventual actor/actriu. S’especialitza en art transgènere i performance multimèdia. Actualment cursa el PEI Macba 2017-2018.

Perú Sexual pretén obrir un espai de diàleg sobre les dissidències sexe-genèriques i LGBT a Perú, visibilitzant sectors de la població que han estat constantment maltractats, sent víctimes d’atacs, abusos i discriminacions de tota mena.

Programa

Loxoro (2011) de Claudia Llosa

La recerca que realitza Makuti (Belissa Andía), una mare transgènere, de la seva filla també transgènere Mia (Ariana Wésember), després de la seva desaparició. En la seva recerca Makuti recorre tots els espais en què es desenvolupava la vida de Mia, reflectint-se en aquests la cara oculta del món transsexual de Lima, una comunitat que es tanca en si mateixa per defensar-se de la marginació i que posseeix un idioma propi el loxoro, també conegut com hongarès.

Hotel Paraíso (2017) de Gabriel Paúcar

Pierr és un jove costurer que viu al costat del seu germà menor en una sala de vídeo pornogràfica. Ell treballa en una microempresa tèxtil amb la finalitat de reunir diners i mudar-se a un altre lloc. Després de ser acomiadat per rumors sobre la seva sexualitat, Pierr recorre a Omar, un home gran que es dedica a la prostitució masculina en un antre.

Vainilla y coco d’Andrés Weis

Lluna Stone, Eclèctica Michelle i Sabrina Slayer són tres joves drag queens que busquen convertir-se en artistes. A la recerca d’aquest objectiu, hauran d’aprendre a suportar experiències personals i bregar amb diverses reaccions socials.

30 de febrero de Christa Mazuelos

La Marcela és una jove universitària que aclaparada per la solitud i els seus conflictes amorosos, busca companyia en dones que acaba de conèixer. Un matí desperta amb Romina, una desconeguda que li farà sentir culpa i desig en un mateix dia.

Pornifero Festival de Frau Diamanda

Pornifero Festival presenta llibertats visuals derivades de pràctiques radicals en un context iberoamericà que ha vingut mutant a través d’una lògica històrica plena de règims polítics assassins i dictatorials el tret principal és la tecnologia. La col·lecció de material programat, si bé reflecteix una disparitat estètica i propositiva, posseeix un nexe propulsor o unificador: l’ús de sexualitats dissidents que soscaven un corpus heteronormatiu imposat.

Introspectiva de un chivo entre ovejas d’Hugo Núñez

Un jove poc convencional narra a través d’una introspectiva, el procés i els problemes de créixer com una persona grassoneta i homosexual, buscar la seva identitat i sobreviure en una societat on la perfecció és requisit per a l’acceptació.

 

-Publicitat-