Els petits creen: videojocs, robots 2D, cuina de primavera

0
els petits creen

Divendres 16 i dissabte 17 de març 2018
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 + info

Diferents propostes de tallers per als més petits per aprendre i divertir-se!
Tallers Mini Innova

Fes un videojoc online: plataformes.
Del 16 al 23 de març 2018. Divendres, 18.00h. Preu 18 €

Els videojocs del gènere plataformes són aquells jocs en que controlem un personatge que ha d’avançar per un escenari ple d’obstacles, tot saltant, corrent, ajupint-se, trepant o ajudant-se d’eines i objectes que trobi al seu pas.

El taller està centrat, d’una banda, en el procés creatiu d’un videojoc del gènere esmentat i, de l’altra, en la dinàmica de compartir el resultat amb els companys de l’aula i a la xarxa. Els jocs es creen en una plataforma d’Internet (sploder.com), gratuïta i especialment pensada per als infants.

El fet d’incloure a l’aula l’experimentació amb els jocs creats pels companys respon a la voluntat de que els participants visquin també l’experiència de fer de «beta tester». És a dir, ajudar en el desenvolupament del joc d’un altre posant a prova una de les primeres versions, per detectar possibles errors o suggerir millores. Aquesta és una part indispensable del procés creatiu dels videojocs professionals i del de qualsevol aplicació informàtica.

Robots en 2D
Dissabte, 17 de març 2018 a les 11.30 h

Treballarem amb unes figures robòtiques dibuixades en paper que porten integrat l’esquema d’un circuit elèctric senzill. Els infants podran acolorir les figures i gràcies a l’ús pintura conductiva donarem vida al circuit, al qual hi connectarem els components electrònics necessaris per encendre un llum led, que també quedarà incorporat al dibuix.

Petits a la cuina

Cuina de primavera
Dissabte, 17 de març 2018 a les 18 h

Realitzarem dues receptes, una dolça i l’altra salada. Per celebrar l’arribada del bon temps, la recepta salada serà amb productes de temporada: uns «rotllets de primavera». Aprofitant també que el dilluns de pasqua ens quedarà ben a prop la recepta dolça serà una mona de pasqua, seguint la manera tradicional, amb una massa de coca i un ou dur pintat.

Aquest és un taller infantil de cuina creativa en el qual, al llarg de l’elaboració de totes dues receptes, s’introdueixen també alguns conceptes i pràctiques essencials tant per manipular els aliments amb higiene i seguretat com també per mantenir una dieta saludable i equilibrada.

-Publicitat-