Tallers de musicoteràpia

0
tallers de musicoteràpia

Inici dijous 5 d’abril de 2018
L’Estruch. Sant Isidre, 140
Horari: dijous de 15:30h a 16:30h
Durada: 32 sessions
Gratuït / inscripcions al correu

Es tracta d’un grup de participació comunitària a través de la musica que es realitzarà amb un total 10 persones (5 amb discapacitat i/o malaltia mental i 5 sense discapacitat) per treballar la cohesió social i les habilitats personals. Es realitzaran sessions setmanals d’una hora de durada on es treballarà amb música i amb experimentació d’instruments, tot això de la mà de Pau Gimeno, professional en musicoteràpia, amb el suport d’un psicòleg.

La musicoteràpia

La musicoteràpia és la utilització del potencial que la música ofereix per millorar la vida de les persones. L’activitat ha de ser conduïda per un professional especialitzat en el desplegament dels recursos musicals i la seva posada al servei de qui pot necessitar.

Les sessions fan servir les cançons, els instruments, l’escolta musical i qualsevol altra activitat que el musicoterapeuta incorpora per satisfer les necessitats de la persona que ho sol·licita. Sovint s’experimenta en el que els assistents poden aportar a la creació musical, per senzill que pugui semblar inicialment, seguir la pulsació picant de mans és un molt bon inici per començar a fer música en grup.

La musicoteràpia malgrat la seva joventut com a disciplina es fonamenta en una creixent evidència científica que confirma els beneficis que tots experimentem quan la música es fa present a la nostra vida. Fonamentada en la idea que qualsevol persona respon i es pot comportar musicalment, la musicoteràpia es posa al servei de la persona que es planteja utilitzar la música per incrementar la seva qualitat de vida.

Organitzat per la Fundació Privada Tutelar Família i Societat
Col·labora l’Ajuntament de Sabadell

-Publicitat-